Kirjojen päällystäminen

Siirry alas

Kirjojen päällystäminen

Viesti  Foxxy lähetetty Pe Loka 05, 2012 8:46 am

Kuinka moni teistä päällystää kirjojaan? Niin koulukirjoja kuin muitakin kirjoja. Entä mikä olisi hyvä keino päällystää kirjoja, ettei tule ilmakuplia. Modet siirtää/poistaa, jos kokee turhaksi >D

Itse en yleensä päällystä kirjojani. En ainakaan kovakantisia kirjoja, Tulitähden tehtävä kuitenkin oli poikkeus. Kirjan kannesta alkoi lähtea se kultainen väri, joten minun oli pakko päällystää se, jotta saisin värin säilymään kirjassa. Ja olen siihen ihan tyytyväinen. ILmakupliakaan ei tullut ollenkaan ja nyt kirjan kansi on suojassa,

Mangat ja pokkarit minä päällystän. Idea lähti siitä, kun erään pokkarin takakansi ähti laukussani irti. se oli joutunut jonkin kirjan alle, ja kun otin pokkarin laukusta, huomasin takakannen olevan irti. Päällystin kirjan ja nyt se on kuin uusi - ja vielä kestävämpi. Kokeilin myös päällystää toisenkin pokkarin ja siisti tuli siitäkin. Nyt olen myös jotkin mangani (etenkin GNG/GDW) päällystänyt. Ilmakuplia on tullut muutamaan, mutta silloin en vielä osannut hyvää "tekniikkaa" tuohon päällystämiseen >D Nyt kuitenkin ne ovat siistit ja kannetkaan ei taitu niin helposti.

Myös omat koulukirjani päällystän. Ne pysyvät paljon paremmassa kunnossa,kun ne päällystää ja mahdollisesti menee myös eteenpäin. Ja jos jotain vahingossa kaatuu kannen päälle,se on helpompaa pyyhkiä pois : )

Mites te muut?

avatar
Foxxy
Oppilas
Oppilas

Nainen Viestien lukumäärä : 71
Join date : 05.09.2012
Ikä : 24
Paikkakunta : Siilinjärvi

Näytä käyttäjän tiedot http://www.wildwolf.suntuubi.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kirjojen päällystäminen

Viesti  Wedge lähetetty Pe Loka 05, 2012 8:59 am

Eihän tälle kyllä ole syytä poistaa, ei ainakaan minun mielestäni, mode tai adminhan en ole, mutta kuitenkin. On täällä paljon turhempiakin topia, admininkin luomia.

En päällystä kirjojani koskaan. Viimeksi joskus jotain vuosia sitten kun oli koulussa pakko. Mutta en oikein ole nähnyt syytä päällystää kirjojani. Yksi syy tosiaan on ihan sekin, että minun kirjani ovat kirjahyllyssä, ja sieltä sitten luen niitä, eikä siinä oikein ole mitään mieltä päällystää niitä. Ja osa kirjoistani on jo valmiiksi päällystettyjäkin, kun esim. kirjastosta niitä ostaa. Mutta en kyllä tosiaan omista edes yhtäkään mangaa, että en sitä oikein ole antijäävi. Mutta vaikka omistaisinkin niin en varmaan jaksaisi niitä päällystää.

Koulukirjoja en ole päällystänyt, koska ei oikein yllä kiinnostus sinnekään asti. Suurin osa kirjoista on kuitenkin roskaoppia tai jotain, niin ei niitten takia oikein jaksa nähdä vaivaa, kun ne on niin tyhmiä. Tai sitten esimerkiksi kielissä, jotka ovat sitten just jees, niin ne ovat sitten semmoisia kertakäyttöisiä, että niitäkään ei oikein ole säilyvyyden kannalta viisas päällystää, kun niitä käytetään niin vähän aikaa ettei maksa vaivaa. Mutta onhan se kyllä totta tuo eteenpäin menevyys, mutta nykyisellään kirjani säilyvät ihan hyvin päällystämättäkin, ja muutenkin olen kyllästynyt elämääni. No hehheh. Ja minä edustan sitä jotain uutta tyyliä jolla on englanninkielinen nimi, ja sitä ei ole koskaan edes sekoitettu, ajelen aina kirjojeni päältä autolla. Niin se vain käy.

Tokihan päällystämisestä on ihan monia havaittavia, ja havaitsemattomia hyötyjä. Mitä nyt sanoitkin että se suojaa likaantumiselta, ja kesto paranee ja kaikkea muutakin. Mutta kuitenkin se päällystämisen vaiva on aika tylsä, vaikka se ei ole iso, ja ehkä se on ihan kivaakin en ole tosiaan pitkään aikaan kokeillut. Mutta en ehkä aiokaan. Tuo on kyllä totta kun repussa kirjat käyvät repussa tappelemaan, ja riistävät toisiltansa kansia tai sivuja, tai muuten vain vahingoittavat toisiaan, onneksi minä olen ratkaissut tämän pulman, ja siirtynyt kestävämpään kehitykseen. Huooh.

Minä taidan olla kyllä tuossa päällystyksessä, kuten muissakin asioissa aikamoinen luonnonlahjakkuus, kun en niitä ilmakuplia sinne jaksa tehdä. Veljeni ei ole luonnonlahjakkuus eikä mikään muukaan lahjakkuus. Se kulkee suvussa tai jotain. Pidän mustista lampaista.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kirjojen päällystäminen

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Pe Loka 05, 2012 10:25 am

Minä en ole oikein koskaan ollut innostunut kirjojen päällystämisestä. Suurin osa kirjoista, jotka omistan, ovat kirjastosta ostettuja valmiiksi päällystettyjä poistokirjoja, ja en minä nyt jaksa nähdä vaivaa niiden päällystämiseen, mitkä eivät ole päällystettyjä. En tosiaan kuljettele kirjojani juuri missään, ja jos kuljetan niin yleensä ihan sievästi jossain laukussa, jossa ne eivät juuri rähjäänny. Minulla ei ole tapana ajella autolla kirjojeni päältä, vaikka tiedänkin sen olevan joku uusi tyyli, niin kuin Wedi jo mainitsikin.

Koulukirjojakaan en ole koskaan päällystänyt, ellei siihen ole vartavasten pakotettu. Muistaakseni siihen ei yläasteellakaan pakotettu, paitsi eräs opettajani päällystytti niitä kirjoja aina tunneilla. Saattaahan niiden jälleenmyyntiarvo vähäsen kärsiä, kun minullakin on semmoinen salaperäinen alkemistireppu, että kaikki siellä muhjuuntuu semmoiseksi ihme tomuksi. Kirjat nyt ovat siellä aina vähän kunnossa jos toisessa. Ihan hyvin koulukirjani ovat repussa säilyneet päällystämättöminäkin, tietystikin mitä ameenisempi kirja, sitä helpommin se hajoaa. Jotkut a4 kokoiset pehmokantiset kirjat nyt tuppaa vähän rispaantumaan, niissä kun ei ole rispaantumattomuustakuuta, mutta rähjäisen näköiset koulukirjat ovat ihan stiiligejä. Taidankin noudattaa sitä uutta engelskankielistä tyyliä. OuO

Kun nyt omistan jokusen noita paperiselkäSKejä, ne kun nyt sattuvat olemaan arvokkaimpia kirjojani, niin onhan se päällystys vähän käynyt mielessä, mutta sitten ei kuitenkaan. Ne markkinoiden halvimmat SKit ovat eittämättä vähän heppoisia, mutta kun niitä käsittelee huolella, niin ei niiden pitäisi hajota, vähän vain kauhistuttaa, kun rupean kuljettamaanTeepottaa koulussa sitten kun se boxi nyt suvaitsee tulla. Saas nähdä mitä alkemistireppuni tykkää niistä viattomista puolustukyvyttömistä sotureista. Ehkäpä suojaan ne rakkaat kirjani jollain muovipussilla tai jollain, kun alan kuljettamaan niitä. Päällystäminen on vain jotenkin liian iso askel otettavaksi.

avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kirjojen päällystäminen

Viesti  Foxxy lähetetty Ti Loka 23, 2012 8:55 am

Itse olen ajatellut hankkia myöskin noista pokkariversioita Warriorseista. Ostan ainakin sellaisen boksin, missä taitaa tulla neljä kirjaa, ja ne minä aion päällystää, jotta ne pysyvät parempana. Vaikka toisaalta pidänkin hyvää huolta kirjoistani, koskaan ei tiedä mitä niille voi tapahtua >D

Ostin nyt kontaktimuovia, eikä se ole sellaista liukaspintaista, vaam hieman karheaa. No, ei se sinänsä mitään haittaa, tykkään vain enemmän tuosta toisesta :3
avatar
Foxxy
Oppilas
Oppilas

Nainen Viestien lukumäärä : 71
Join date : 05.09.2012
Ikä : 24
Paikkakunta : Siilinjärvi

Näytä käyttäjän tiedot http://www.wildwolf.suntuubi.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kirjojen päällystäminen

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Ti Loka 23, 2012 10:00 am

Mikäs on moisen 4n boksin sisältö? Itse suosin, ja suosittelen lämpimästi semmoista kokonaisen sarjan kattavaa 6n kirjan arkkia. Viimeinkin saapui tilaamani Voima 3n boxi, ja tavoilleni uskollisena en oikein usko, että jaksan niitäkään käydä päällystelemään, vaikka nuo halvimmat WarriorSpaperiselät ovatkin aika heiveröisiä, kun ovat jotain hentosita kierrätyspaperia, ja ne kannetkin rispaantuvat kosketuksesta, mutta pitäähän käytetyn kirjan olla käytetyn näköinen. Vaikken nyt ihan autolla ajakaan niiden kirjojeni päältä, niin kyllä silti on ihan hyvä, että hyvät kirjat näyttävät siltä, kuin niitä olisi luettukin. Muutenkin, jos nuo SoturiT päällystäisi, niin ne eivät varmaan edes mahtuisi siihen boksiinsa, kun ne on siihen niin ahtaasti pakattu. Oli nääs melko pitkällinen tuska saada siitä avaamattomasta boksista yksi kirja edes ulos.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kirjojen päällystäminen

Viesti  Foxxy lähetetty Ma Kesä 16, 2014 4:27 am

^ Monilla ei ole kyllä tuolalista boksia Soturikissoista, mutta muutama kirjaboksi on ja olen kirjat päällystänyt. Hyvin mahtuvat bokseihinsa takaisin.
avatar
Foxxy
Oppilas
Oppilas

Nainen Viestien lukumäärä : 71
Join date : 05.09.2012
Ikä : 24
Paikkakunta : Siilinjärvi

Näytä käyttäjän tiedot http://www.wildwolf.suntuubi.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kirjojen päällystäminen

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa