6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  neqqu lähetetty Su Syys 11, 2011 1:11 pm

No joo, meillä (vaikka onkin pieni paikkakunta) niin kirjastossa oli jo 5 jonottamassa Pimeyden Hetkee ja varasin sen ittelleni.... Enpä oo vieläkään päässy lukemaan, kun ei oikein viittis ostaa sitä kirjaa, ainakaan vielä /:

neqqu
Soturi
Soturi

Viestien lukumäärä : 158
Join date : 11.09.2011

Näytä käyttäjän tiedot http://morningdewinthefog.blogspot.fi/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Nighteye lähetetty Pe Syys 16, 2011 10:51 am

Minä vähän myöhässä tähän kääntämis spektaakkeliin...

En ole lukenut englanniksi kuin juuri tätä kyseistä kirjaa, joten en nyt kauheasti voi vertailla nimiä suomenkielisiin, mutta yleisesti ottaen olen samalla kannalla kuin Amy Whitespot; kyllä siihen nimen napakkuutteen on hyvä panostaa ja pyrkiä. Minä en niin välitä, jos kissojen nimet eivät ole täysin sanatarkasti samanlaisia, mutta ymmärrän kyllä jos se saa joidenkin veren kiehumaan. Ruoska on minusta hirveä nimi, mutta ääneen sanottuna siinä on samankaltainen sävy kuin Scourgessa. Ja kirjaa eteenpäin lukiessa aloin pikkuhiljaa tottua siihen.

Mutta itse kirjasta vielä; kyllä, se oli mahtava Smile Jos ette ole vielä lukeneet, niin lukekaa nyt ihmeessä! Very Happy
avatar
Nighteye
Oppilas
Oppilas

Viestien lukumäärä : 68
Join date : 24.04.2011
Ikä : 21
Paikkakunta : shadowclan

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  neqqu lähetetty To Syys 22, 2011 8:39 am

Luinkin sen pari päivää sitten ja oli aivan mahtava. Kannatti odottaa kirjaston kirjaa. En onneks ollu lukenu täältä tai mistään hirveesti spoilereita. Kirja oli hyvä, vaikka melkein arvasin sen ennustuksen ennen Tulitähteä, kun juoni alko paljastua. Etenkin ne tähtiklaani jutut oli kiinnostavia. Surprised
avatar
neqqu
Soturi
Soturi

Nainen Viestien lukumäärä : 158
Join date : 11.09.2011
Ikä : 20
Paikkakunta : Pirkanmaa

Näytä käyttäjän tiedot http://morningdewinthefog.blogspot.fi/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Auringonkukka lähetetty La Tammi 07, 2012 9:23 am

Unikkoturkki kirjoitti:
Foxtrap kirjoitti:

Itsekin kyseenalaistan nimet, jotka vaan eivät kuulosta hyvältä. Saman tien olisi nimet voinut jättää sellaisiksi kuin ne ovat, eikä väkisin yrittää kääntää niitä ja sitten lyhennellä sieltä ja täältä. Minusta Tawnypawista olisi saanut tehdä Rusko- / Ruskatassun, mutta kääntäjä ei tainnut ottaa sitä huomioon. Itse hieman kimpaannuin Ashpaw'n kääntämisestä, koska on jo Tuhkaa vaikka mihin lähtöön. Odotan hieman skeptisesti Jayfeatherin, Hollyleafin ja Lionblazen kääntämistä. Entäs Leafpool? Lehtiallas / -sade / -virtaus ?

No jos oikein suomennetaan, niin sehän on Lehtilampi, koska Vicky sanoi että Leafpool nimettiin Leafpooliksi koska
Juonipaljastus:
hän löysi Moonpoolin.

Eikös se ookkaan Lehtiläiskä?
avatar
Auringonkukka
Oppilas
Oppilas

Nainen Viestien lukumäärä : 92
Join date : 04.01.2012
Ikä : 20
Paikkakunta : Inari

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Syysturkki lähetetty La Maalis 17, 2012 1:19 am

Unikkoturkki kirjoitti:
Nighteye kirjoitti:No nyt löytyy tämäkin hyllystä suomeksi ja kovaa vauhtia olen lukemassa ^^ tuli muuten äkkiä! Ja kyllä, välikuolema tuli otettua kun Scourgen nimen näin, sillä
Juonipaljastus:
Ruoskahan se on -.-' voihan vieteri. Laitoin spoiliksi jos joku vielä ei ole saanut kirjaa käsiinsä ja haluaa arvuutella.

Nyt tulee vähän Off Topicia, sori, mutta tähän kohtaan sopi tulla tämä;
Suomentaja on muutenkin aika syvältä. Ei viitsinyt hankkia sitä tietoakaan. Lisäksi Viima/Huimatuulen (en muista kumpi se oli) olisi voinut kääntää vaikkapa Viima/Huimatuulahdukseksi, sillä Erin Hunter on sanonut, että Klaanin alkunimiä ei voi käyttää soturinimiksi. Niinpä suomentaja olisi kätevästi voinut muuttaa nimen, mutta ei.

Lisäksi Myrskyklaani on käännetty Myrskyklaaniksi. Thunder merkitsee ukkosta. Ja koska Harmaaraidan toinen pentu on Myrskytassu, suomentaja meni mokaamaan taas (tajuattehan? Klaanien alut kielletty + MYRSKYKLAANI + MYRSKYtassu = VÄÄRIN!). Olisi voinut pitää ThunderClanin Ukkosklaanina. Sillä niinhän se onkin.

Juonipaljastus:
Lisäksi toisessa saagassa Midnight käskee kissoja menemään suurelle kivelle. Kissat luulevat sen tarkoittavan Suurkiveä, joka on suomennoksessa Puhujankivi, vaikka oikeasti kyse on Korkokivistä. Mitenköhän suomentaja tämän aikoo oikoa? Voi voi.

Lisäksi Lehvätassu on suomennettu väärin. Oikean nimen pitäisi olla Saniaistassu. Teoriani on, ettei suomentaja JAKSANUT kirjoittaa Brackenfuria, eli oikeasti suomennettua Sananjalkaturkkia, kokonaan, vaan muutti sen Saniaisturkiksi. Sitten tulikin kömmähdys kun kirjoihin tuli OIKEASTI joku joka pitäisi suomentaa Saniais-alkuisena? No sehän muutetaan tietysti LEHVÄKSI!
Miksei Tuhkamarjaa voinut kääntää oikein, eli Tuhkaturkiksi? Johtuiko tämä siitä että Varjoklaanin varapäällikkö oli myöskin Tuhkaturkki, mutta kirjoitettuna Cinderfur, ei Cinderpelt. Mutta silti suomentaja voi kääntää Myrskyklaaniin kaksi Kelta-alkuista kissaa, Keltatassun ja Keltahampaan. Keltatassunhan pitäisi olla oikeasti Keltaruskotassu. Menikö taas liian pitkäksi suomentaja sormipoloille?
Lisäksi Bramblepaw on suomennettu Vatukkatassuksi. Haloo? Oliko Karhunvatukkatassu liian pitkä meidän rakkaalle suomentajallemme? Eihän se kuulosta raivoisan Tiikeritähden pojalta! C'moon, onko kellään suomentajan sähköpostia? Suorastaan haluan haukkua hänet pystyyn!

Samat asiat on muakin suuresti ärsyttäneet ja oon varma että kun Midnight joskus tulee suomeks tulee lisää "ongelmia" suomentajaisellemme;
Juonipaljastus:
Oon varma että Sorreltail suomennetaan Heinähännäksi, eikä Suolaheinähännäksi, joka ois paljon kauniimpi nimi. Ja Bramblestahan tulee päähenkilö niin onhan se mukava lueskella Vatukkakynnestä, eikös? Wink

Ja miten ihmeessä SilverPELTIN saa käännettyä HopeaHÄNNÄKSI? Eikö parempi suomennos olisi Hopeaturkki? Ei sillä, ettei Hopeahäntä olisi mun mielestä kauniinpi nimi Wink


Syysturkki
Pentu
Pentu

Nainen Viestien lukumäärä : 27
Join date : 12.03.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Huono suomennos

Viesti  ExpensiveMoldPaw lähetetty La Huhti 21, 2012 5:41 am

Darkest hour=pimein tunti!
avatar
ExpensiveMoldPaw
Pentu
Pentu

Viestien lukumäärä : 14
Join date : 15.04.2012
Ikä : 96
Paikkakunta : Yavin

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty La Huhti 21, 2012 9:36 am

ExpensiveMoldPaw kirjoitti:Darkest hour=pimein tunti!
*facedesk* kyseessä on idiomi tai vastaava ns. puheenparsi.

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty La Toukokuu 05, 2012 10:09 am

Minusta tämä kirja on jo aikamoisen pelottava mutta jännittävä. Koko kirjan lukeminen oli kyllä semmoista pimeää hetkeä. Tulitähti on kokoajan ihan hädissään, kun siitä on tullut päällikkö, ja sitten metsään tulee jotain hulluja tappajakissoja, ja Tiikeritähtikin on pelottavampi kuin koskaan. Tämä on vähän niin kuin aika monen muunkin fantasiasarjan viimeinen osa. Enkä minä nyt tiedä onko se kauhean hyvä juttu. Semmoinen tosi pelottava ja raaka lopputaistelu, missä lähes kaikki hyvät tyypit kuolevat. Tosin, niitä metsäkissoja kyllä kuoli siinä aika vähän, mutta silti. Ei tämä minusta kyllä läheskään paras WarriorS kirja ollut, koska ne tapahtumat olivat aika arvattavia. Tässäkin oli kyllä aika koomillista, kun Tulitähti pohtii sitä ihan helppoa ennustusta päänsä puhki tajuamatta mitään.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Georgy Porgy lähetetty Ti Toukokuu 15, 2012 10:35 am

Yllä mainitusta varsin arvattavasta loppukiihdytyksestä huolimatta on tämä Pimeyden Hetki ehkä suosikkini ekasta saagasta. Tässäkin kirjassa Tulitähden ahdistuneet fiilingit on aika hyvin kuvattu. En ehkä IHAN allekirjoita sitä, että Tiikeritähti noin vain värvää joukon jotain kaupunkikissoja, jotka ovat jopa koko metsän kissoille paha uhka. Tai jos kerran nuo Veriklaanilaiset olivat niin vahvoja, niin mikseivät he olleet tulleet valtaamaan metsää jo aiemmin. Siihen kun ilmeisesti oli kuitenkin hinkua, vaikka Tiikeritähti hoidettiinkin pois pomottelemasta. Jossain toisessa topicissa tästä jo mainitsin, mutta hehkutan vielä Tiikeritähden kuolemaa. Se oli oikeasti yllätyksellinen ja tehokas käänne.

Ruoskaa hahmona olisi voinut analysoida tarkemminkin. Tuon kaltainen pahis vaatisi vähän enemmän mielenluotausta ollakseen oikeasti mielenkiintoinen. Tämän kirjan informaatioilla hänestä jäi vain semmoinen perus "sydämetön julmuri" kuva. Eipä toisaalta Ruoskan aika tässä ollutkaan kauhean pitkä. Tällaisissa tilanteissa kuitenkin kaipaisin muidenkin kuin yhden päähenkilön pään sisään sukeltamista. Ja Runningvegetablella on hyvä pointti tuossa ylempänä. Loppukamppailussa kuoli epäilyttävän vähän porukkaa ottaen huomioon, kuinka mahtavia veriklaanilaiset olivat olevinaan.
avatar
Georgy Porgy
Pentu
Pentu

Mies Viestien lukumäärä : 40
Join date : 05.04.2012
Paikkakunta : Maa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Wedge lähetetty To Kesä 21, 2012 10:17 am

Tämän tovan lukeminen saa minut aina huokaisemaan, kun täällä on niin paljon omasta mielipiteistäni eriäviä mielipiteitä. Mutta en nyt käy sitä tässä riehumaan kun olen jo tuonne käännössotaan laittanut, ja muutenkin haluan välttyä haukkumasta muita. Josta en pakosti voisi välttyä jos alkaisin tätä kommaroimaan.

Mutta en kyllä ole samaa mieltä siinäkään että Pimeyden hetki olisi paras tästä ensimmäisestä sarjasta. En tosiaan osaa mitään lempikirjaa siitä sanoa kun ne kuten jossain olen jo varmaan maininnut tai ainakin joku muu on sen sanonut että ne ovat niin yhtenäinen kokonaisuus ettei siitä oikein muista että missä kirjassa tapahtui mitäkin. Tosiaan nuo tappelut ovat teennäisiä kun on ihan hirveä taistelo ja kukaan ei kuole. Surullista.

Mutta tosiaan ei tämä niin ihmeellisen hyvä ollut. Tappelut ovat niin turruttavia kun niitä on tosiaan niin paljon ja samanlaisia. Olihan tämä tosiaan ihan hyvä lopetus ja hyvä kirja. Ruoska oli ihan kiva hahmo mutta ei ihmeellinen. Kuten sanottu se jäi tosiaan harmillisen pintapuolisesti kuvattu. Mutta ehkä sitten niissä Ruoska mangoissa sisäännytään Ruoskaan tarkemmin. Mutta en toisaalta tule pakosti koskaan lukemaan niitä niin olisi se ollut hyvä Pimeimmässä tunnissa syventyä hahmoon.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 6. Pimeyden hetki/The Darkest Hour

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa