Avatar: the Last Airbender

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Siirry alas

Avatar: the Last Airbender

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty La Elo 25, 2012 8:12 am

Monikos täällä on nähnyt/kuullut kyseisestä sarjasta, joko suomeksi tai englanniksi?

A. Nyt ei puhuta James Cameronin 'Avatar' leffasta.
B. Eikä M. Night Shyamalanin 'The Last Airbender' leffasta, joka on tämän animaation surkea teatteriversio.

Asiaan. Itse rakastan sarjaa tosi kovasti, vaikka sen löysinkin vasta viime vuonna. En ole suomikäännöksen kova fani(mm. läheskään kaikkia vitsejä ei ole käännetty, ja käännösmokia löytyy)

Juoni on perusfantasiaa: neljään kansakuntaan jakautunut maailma ajautuu sotaan kun yksi valtio haluaa 'jakaa kulttuurinsa' muiden kanssa. Maailmassa on myös Avatar, joka pystyy hallitsemaan neljää peruselementtiä: vettä, maata, tulta ja ilmaa. Juuri ennen satavuotista sotaa Avatar kuolee, ja hänen re-inkarnaationsa Aang katoaa sodan ajaksi. Sadan vuoden jälkeen kaksi Eteläisen Vesiheimon nuorta, Sokka ja Katara, löytävät Aangin. Alkaa taistelu aikaa vastaan, sillä Tulimaan valtias Ozai aikoo tuhota koko maailman seuravana kesänä, kun sodan aloittajan mukaan nimetty komeetta saapuu. Aangin pitää oppia hallitsemaan kolmea elementtiä noin puolessa vuodessa, tai maailma tuhoutuu.

Aang on siis 12-vuotias tuulentaitaja(airbender), ja tämänhetkinen Avatar. Katara, 14-vuotias vedentaitaja(waterbender), ryhtyy hänen opettajakseen, ja raahaa veljensä Sokkan(15, ei-taitaja/non-bender) mukaan. Ensin kolmikon on matkattava Etelänavalta Pohjoisnavalle, sillä etelässä ei ole muita vedentaitajia jäljellä Tulimaan hyökkäysten jäljiltä. Itse asiassa Katara on ensimmäinen heimon vedentaitaja noin 50 vuoteen.
Matkalla pohjoiseen he herättävät Tulimaan prinssi Zukon huomion, joka haluaa napata Avatarin ja viedä isälleen Tulen Valtiaalle, jotta hän saisi kunniansa takaisin. (Kuulkaas, tämä on monen vitsin pohja! Älkää aliarvioiko Zukon kunniaa!) Myös Tulimaan laivasto, etunenässä Kenraali Zhao kiinnostuu asiasta.
Ensimmäinen kausi päättyy valtavaan tasiteluun pohjoisessa, jonka aikana itse Kuu kuolee hetkellisesti.

Sarjassa on huomattava sen selvä animemaisuus, ja suuri määrä viittauksia Aasian historiaan ja kulttuuriin. (Ja viittaukset ovat jopa oikein, toisin kuin useimmissa länsimaisissa tuotannoissa, jotka inspiroituvat idästä.) Sarjalla on useita arvostettuja plakintoja Yhdysvalloissa, ja sen finaali keräsi katsojia melkein yhtä paljon kuin Suomessa on asukkaita!

Kausia on siis kolme, jaksoja yhteensä 61. Pyörinyt Suomessa kaiketi kahdesti, 2008 ja 2010. Nelosen aamuissa se tuli dubattuna, ja jollain maksullisella kanavalla tekstitettynä.

Omat lempihahmoni ovat Zuko, Katara, Suki, Toph ja Azula, lempityylini tulentaito, ja lempijaksojani ovat mm. Sininen henki(1.13), Vedentaitajamestari(1.18), Hyökkäys pohjoiseen(1.19-20), Kiehuva kivi(3.14-15), sekä finaali: Sozinin komeetta(3.18-21).

Ehdottomasti suosittelen sarjaa, vaikka olisi vähän vanheminpikin! Itse olin melkein 17 kun katsoin, eikä haitannut yhtään!

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  neqqu lähetetty La Elo 25, 2012 10:29 am

Olen joskus katsellut kyseistä sarjaa ja mieleeni häi oieastaan vai Sokka, nykyään tulee heti mieleen cheekin tyhmä sokka irti. Olen myös joskus tehnyt Aangin, Sokan ja Kataran Sims 3:seen, tallennuksen nimi oli: Sokan soppa ja heidän huoltajansa oli Mummo Typerys. Hmm... Outoa, mutta joo tuo sarja on hyvä, voisin lainata kaveriltani DVD:t, ihan vain muistin virkistämiseksi ja kun en edes ole nähnyt kaikkia jaksoja.
avatar
neqqu
Soturi
Soturi

Nainen Viestien lukumäärä : 158
Join date : 11.09.2011
Ikä : 20
Paikkakunta : Pirkanmaa

Näytä käyttäjän tiedot http://morningdewinthefog.blogspot.fi/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Sopuli lähetetty La Elo 25, 2012 10:44 am

Muistan vielä, kun tuo tuli Neloselta, katoin sen välillä kun muistin ja ehdin ennen aamupalaa. Oli mukavia jaksoja ja huumoriakin joka jaksosta löytyi oikein reilusti. Muistaakseni Sokka yritti iskeä tyttöjä. xD
avatar
Sopuli
Oppilas
Oppilas

Viestien lukumäärä : 93
Join date : 28.04.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Bluefur lähetetty Pe Elo 31, 2012 9:00 am

Joo itsekkin katson tätä sarjaa, ihan suomeksi, koska ei sitä nyt satu enkuksi Nickelodeonilta tulemaan. Lempihahmoni ovat Katara, ja Suki, toisaalta Tophkin on ihan kiva, ja sitten Zuko ja Aang... Sokasta en oikein välitä niin paljon. Lempivoima(t) Vesi ja Tuli, ja lempijakso on se Nukkemestari (Puppet Master in english Very Happy )

Bluefur
Oppilas
Oppilas

Nainen Viestien lukumäärä : 52
Join date : 07.08.2012
Paikkakunta : ThunderClan

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty Su Loka 14, 2012 4:34 am

sarja muuten pyörii foxin aamussa! kanava 12, noin klo 7 joka aamu! sininen henki tulee huomenna, ja se on pahuksen hyvä jakso!

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Su Loka 14, 2012 9:36 am

Amy Whitespot kirjoitti:sarja muuten pyörii foxin aamussa! kanava 12, noin klo 7 joka aamu! sininen henki tulee huomenna, ja se on pahuksen hyvä jakso!

Hmmm, pitäisköhän katsoa. En kyllä taida jaksaa noin aamusta käydä TVn ääreen, ja sitä paitsi 12 yli 7 minun pitää lähteä jo koulutielle, joten lyhyeenpä se hauskuus jäisi. Ehkä parempi jättää katsomati, kun kuitenkin tulisi vain paha mieli, jos joutuisi jättämään sen jakson kesken.

Ilokseni kuitenkin huomasin, että lähikirjastoni tarjoaa näitä Avatareja DVDnä, ainakin veden ja maan kirjan jos nyt oikein muistan, joka tapauksessa 1 ja 2 tuotantokaudet tai jotain. Saattoi niitä olla enemmänkin, mutta en nyt takaa mitään. Joka tapauksessa siinä näen mahdollisuuteni tutustuta tähän YPimme suuresti suosittelemaan sarjaan. Kaiken lisäksi niillä DVDeillä sarja on vielä saatavana suomi ja saattoi jopa olla niin ihkusti että ruotsidubeillakin, ja mikäs nostattaisikaan katselunautintoa sen paremmin.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Wedge lähetetty Su Marras 18, 2012 1:34 am

No, minä olenkin nyt jo katsonut kahden dvdn vai mitä levykkeitä ne nyt oikein ovatkaania Avataria. Täyttä tavaraa. Se on kyllä suuri onni kun kirjastossani on kaikki kolme dvdboksia. Kolme tuotantokauttahan näitä olikin. Niitä on kyllä kivan paljon, kun yhdessä boksissa on yhteensä jo 20 jaksoa, ja eiköhän jakso kestä jotain 20-30 min, tai jotain vastaavaa. Ja sitten kun niitä bokseja on jo 3, niin siinähän sitä on 61*30=1830min. 30h 30min. Siinä sitä katsellaan.

No mutta onneksi on sentään kyse laadusta. Enhän kyllä toki tiedä yhtään miten se voikaan banalisoitua loppua kohden tämäkin, mutta kyllä minulla on ihan hyvät luulot että tuo kyllä pysynee laadukkaana. Ainakin toivotaan niin.
Sitä kyllä ihmettelin jo jonkin aikaa, kun Aami perusti tälle tämmöisen oman tovan, että eikös tämä menisi ihan tuonne muitten animejen joukkoon. Mutta sitten olenkin tajunnut erilaisten asianhaarojen varmentamana että tämähän on ilmeisesti USAlaista tuotantoa. Kinkkejä kyllä myös ilmeisesti mukana, mutta kai sinne usaan niitäkin riittää. Ainakin pesuloiden pitoon jos ei muuten. Ja sen minä olen toivottavasti ymmärtänyt oikein, että anime on japanilaista animaatiota. Ja sitä tämä ei ole. Manga on sitten ehkä vähän monimutkaisempi.
Mutta tosiaan tämä on tosi animemainen niin kuin Aami mainitsikin. Niin animemainen että tämä voisi olla anime.

Mutta Aami mainitsi myös ettei ole suomidubbien ystävä ainakaan tässä sarjassa. No minähän en ole alkuperäisiä, eli ilmeisesti sitten englantidubbeja ikinä kuullukkaan. Sitä kyllä vähän kummailin, kun noissa dvdbokseissa ei ole alkukieltä valittavissa. Mutta sitten ajattelin että se luultavasti maksaisi paljonkin enemmän kuin jos sen jättää pois. Kaikkihan maksaa tässä kapitalistisessa maailmassa, miks'ei siis jotkut dubitkin. No sentään suomella menee. Kyllä ruotsiksikin yhden katsoin, mutta siitä ei oikein ottanut tolkkua. Sekin voisi olla ihan nannaa jos olisi enkkudubit ja suomitekstit, tai suomidubit ja ruotsitekstit tai toisinpäin. Mutta toisaalta se on kyllä jotenkin hauska suomeksi kun siellä on niin hyvät ääninäyttelijät ym. Paljon vanhoja ystäviä.


Mutta mitä Aami sanoi tuosta vitsien vähyydestä suomidubeissa, niin niitä on kyllä ihan riittämiin minulle. Jos niitä olisi enemmän niin se voisi jo mennä ylituotannon puolelle, joka repliikki vitsi. Kun nyt siellä nyt on ihan hyviä vitsejä, ja niitten lisäksi semmoisia, jotka nyt ei varmasti ole tarkoitettu vitseiksi, mutta ovat silti mahtavia vitsejä.

Mitä nyt lempihahmoista, niin Sokalla tosiaan on ihan hyviä juttuja toisinaan, ja etenkin sillä on semmoisia antivitsejä, niin kuin kaikilla muillakin oikeastaan. Sokka on kyllä taas semmoinen vitsihahmo, jotka ovat joskus hyviä joskus huonoja. Sokka on usein hyvä.Yksi parhaista tokaisuista on kyllä jollain tulikansalaisella: "Tyhmät kelluvat" No ei se noin mennyt mutta perusidea oli siinä. No kuitenkin. Katara nyt on vähän semmoinen persoonattomampi. Aangissa on kyllä ehdottomasti kyllä se hauska puoli että ne koko ajan sanovat Aang niin että se kuulostaa ihan "Aami"lta. Kun aluksi ei oikein edes tiennyt mikä sen oikea nimi oli, niin siitähän vasta riemu repesi kun ne vain kokoajan puhuivat Aamista. "Silti uskon että Aami pelastaa maailman" niin minäkin joo. Huomasin juuri että muistan jo sen alkujutun jo melkein kokonaan ulkoa.

Ja katsoinkin juuri toisiksi viimeiseksi jaksoksi mitä nyt olen katsonut niin tuon Aaminkin hehkuttaman Sinisen hengen. Oli se kyllä hyvä jakso. Se on aina ilo huomata että on semmoisia ihmisiä, jotka vain suhtautuvat elämään onnellisesti ja positiivisesti vaikka mitä tapahtuisi, ja ovat aina vain iloisia. Sitten siinä oli kyllä mahtavia jousiammuntakohtauksia, jotka ainakin kiinnittivät näin harrastajan huomion. Tosi aitoa. Mutta ei sen tosiaan pidäkään olla. Irtoaapahan enemmän hupia. Ja mikä muukaan koko sarjassa olisi aitoa. Hyvä se.

Ja vielä näin loppuhuomautuksena, että opettelinpas sen joka jakson lopussa tulevan, tekijöiden esittelyn aikana soivan melodian. En siis sitä rummutusta vaan sen piipityksen. Tinapillilläni sen opettelin. Vaikea tai pitkähän se ei ollut. Mutta nyt voin aina virittäytyä Avatartunnelmaan soittelemalla sitä. Minä kyllä luulen että se voi hyvinkin olla soitettu tinapillillä ihan siinä ohjelmassakin. Nimittäin niin samalta kuulostaa. Ja vielä senkin lisäksi se soveltuu tosi hyvin tinapillille se yksi kohtakin, ja koko sävelmäkin. Kun nyt vaikka nokkahuilulla se on vähän hölmömpi.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty Su Marras 18, 2012 3:03 am

Wedge kirjoitti:Mutta Aami mainitsi myös ettei ole suomidubbien ystävä ainakaan tässä sarjassa. -- Mutta toisaalta se on kyllä jotenkin hauska suomeksi kun siellä on niin hyvät ääninäyttelijät ym. Paljon vanhoja ystäviä.

Itse asiassa minulla oli kakkoskausi tuoreimmassa muistissa kun sanoine tten pitänyt siitä. Ykköskaudessa on parempi käännös. Ja tottahan toki vanhoja ystäviä on mahtava kuunnella. Very Happy

Wedge kirjoitti:No minähän en ole alkuperäisiä, eli ilmeisesti sitten englantidubbeja ikinä kuullukkaan. Sitä kyllä vähän kummailin, kun noissa dvdbokseissa ei ole alkukieltä valittavissa. Mutta sitten ajattelin että se luultavasti maksaisi paljonkin enemmän kuin jos sen jättää pois. Kaikkihan maksaa tässä kapitalistisessa maailmassa, miks'ei siis jotkut dubitkin. No sentään suomella menee. Kyllä ruotsiksikin yhden katsoin, mutta siitä ei oikein ottanut tolkkua. Sekin voisi olla ihan nannaa jos olisi enkkudubit ja suomitekstit, tai suomidubit ja ruotsitekstit tai toisinpäin. --

Itseänikin tämä pänni, etenkin kun sarja on tullut myos "vain" tekstitettynä versiona. Ruotsidubeista puheenollen, olen katsonut TCWtä ruotsidubeilla ja suomiteksteillä. Yllättävän viihteellistä.

Wedge kirjoitti:Mutta mitä Aami sanoi tuosta vitsien vähyydestä suomidubeissa, niin niitä on kyllä ihan riittämiin minulle. Jos niitä olisi enemmän niin se voisi jo mennä ylituotannon puolelle, joka repliikki vitsi. Kun nyt siellä nyt on ihan hyviä vitsejä, ja niitten lisäksi semmoisia, jotka nyt ei varmasti ole tarkoitettu vitseiksi, mutta ovat silti mahtavia vitsejä.

Oikeastaan viittasin kakkoskauteen, jossa vitsejä ei oikein ole osattu kääntää. (esim. pylväs = buttress enkuks, ja yhdessä jaksosa pojat ihailee... arkkitehtuuria. ja "haudomme... munaa")

Wedge kirjoitti: Huomasin juuri että muistan jo sen alkujutun jo melkein kokonaan ulkoa.
Tervetuloa joukkoon. Osaan sen tekstin enkuksi JA suomeksi.

Ääninäyttelijöistä vielä: muinoin taisin tuskastella sen kanssa että kaikki oli muualta tuttuja, mutta oikeastaan noi äänet on aika nerokkaita: Kataralla on mahtava vinkumisääni (mm. eka jakso, Jet, The Chase, ym.) Sokka osaa muuntaa ääntään (näette sitten kolmoskaudessa) ja vaikka syytä Zukon ääninäyttelijän valitsemiseen voikin olla vähän vaikea keksiä, niin ainakin minun mielestä suomalaisen V/An ääni muistuttaa jossain määrin Dante Bascoa, joka siis tekee tuon alkukielisen äänen. Azulan ääni on kyllä huvittava, koska näyttelijä pystyy tekemään tällaisia megalomaaneja, ja sitten on mm.... Applejack tuolta MLPn puolelta ja Pepper Potts Iron Man: Armored Adventuresista (pyörii DisneyXD:llä). Moniääninen nainen, joka saisi kyllä muuntaa ääntään enemmän, sillä Avatarin puolella Suki, Yue, Azula, Suki, June ja Kyoshi ovat kaikki saman äänen alla.

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Su Marras 18, 2012 3:28 am

Minulla nyt ei liiemmälti ole tähän mitään uutta sanottavaa kohta 1. kirjan katsoneena paitsi, että olen kovasti hämmästynyt, että aistiharhojen maasta tulee näinkin hyvää laatua. Noei tämä nyt tämmöisenä animaatiosarjana vedä tietenkään vertoja millekään suuresti ihailemilleni animeille, kuten nyt vaikkapa FMAlle tai Hopsuille/Weedoille, mutta kyllä tämä Avatarkin yllätti laadullaan. Ihan aluksi tämä vaikutti ehkä semmoiselta vähän turhan lastenohjelmalta, mitä tämä ei tietenkään ole. Eihän tämä nyt mikään maailmoja mullistava idea ole, mutta juuri suomidubin viihteellisyys esimerkiksi saa minut pitämään tästä kovasti.

Olen oikein tyytyväinen Avatarin suomidubbiin, niinkuin nyt olen suomidubbeihin yleensäkin. Harvoihin asioihin, joita suomalaiset osaavat tehdä kunnolla, lukeutuukin tämä dubbaamisen jalo taito. Minusta parhaat suomalaiset äänet on Sokalla, joka on eräs parhaista vanhoista ystävistäni, ja Tsukolla, jolla on hauska 5-vuotiaan ääni, joka latistaa juuri sopivasti teinityranniprinssin hirveätä olemusta.

Muutenkin Sokka on hulvattomine sutkauksineen yksi parhaita hahmoja. Onneksi minulla ei tule hänestä mieleen mitään tyhmyyksiä, ainoastaan yhden toverini hyvä juttu, kun hän neuvoi miten vaahtosammutinta käytetään. Sokka on muutenkin kovin ihailtava persoona, sillä hän uskaltaa olla erilainen, ja uskaltaa kyseenalaistaa porukan päätökset, ja sitten usein hän vielä on aina oikeassa. Muutenkin hän on semmoinen ihailtava omaa tietänsä kulkeva samurai, semmoista minä arvostan. Niin ja sitten mikä vielä täytyy mainita, ettei hän ole mikään supersankari, eikä hänellä ole mitään yluonnollisia kirahvivoimia, jonkalaiset yleensä spoilivat päählöt ihan täydelleen.

Aang on ihan menettelevä peruspäähenkilö, välillä todella rasittava, kun hän ryhtyy aangstailemaan, mutta sitten taas joskus ihan huumoririkas ja kivakin. Katarasta en tykkää yhtään. Hänen kaltaisiaan henkilöhahmoja maailma ei kaipaisi enää yhden yhtä lisää, mutta silti niitä vain sikiää joka sarjasta ja tarinasta, täydellisen harmaa ja ankea tyyppi, ja muutenkin semmoinen johdateltavissa oleva vihannes, täydelleen älykkään veljensä vastakohta. Karuuden huippu on se, että sarjassa vielä annetaan ymmärtää, että asiain laita on ihan päinvastoin, niin että kyllähän kaikki täällä jo varmaan tietävätkin, että olen vahvasti syrjittyjen ystävä.

Tässä nyt kävi jostain syystä niin, että kävin vain luotaamaan näitä hahmoja läpi, niin jatketaan nyt vielä muutamalla kommentilla Tsukosta. Hän on mielestäni jopa melko hyvä pahishahmo. On semmoisia täysin huumoripahiksia, jotka nyt ovat aika perinteisiä, ja sitten on semmoisia sydämettömiä psykopaatteja, jotka vain pahistelevat vailla motiivia, ja ovat semmosia hurjia kauhuyrmyjä. Tsuko on pahis juuri sopivasti tämmöisen kahden arkkityypin väliltä, ja siksi pidänkin hänestä oikeastaan melko paljon. Hän on eittämättä melko vaarallinen, ja epämiellyttävä tyyppi, mutta sitten kuitenkin kun hän on semmoinen nulikka, niin hänessä on omat, ehkä tahattomatkin, huumorin pilkahduksena, eikä hän tosiaankaan ole mikään peloittava pahis. Sininen henki oli tosiaan tosi hyvä jakso, kun siinä näytettiin jonkin verran paidatonta Tsukoa, joka on yksi niistä syistä, jonka vuoksi katson sarjaa, hahhah. Toivottavasti saamme vielä vähdä paidattoman Sokankin, kun tarina vähän etenee.

Etten nyt sortuisi jälleen kerran mrdeihin kmeihin niin palaan ehkä sitten syväluotaamaan mielipiteitäni itse tarinasta myöhemmin, kun olen katsonut pidemmälle.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty Su Marras 18, 2012 3:55 am

Runningvegetableoil kirjoitti:-- Tsukolla, jolla on hauska 5-vuotiaan ääni, joka latistaa juuri sopivasti teinityranniprinssin hirveätä olemusta.

Kiitos kun muistutit tästä minun mielestäni kaikkein ärsyttävimmästä osasta tätä dubbia: kukaan ei osaa lausua Z:aa oikein. Aang tai Katara käy muistaakseni lähellä, mutta etenkin vanhemmilla äänillä kun ei ole tottunut ääntämään englantia tai japania* niin siitä tulee joko 'ts' tai pelkkä 's'. Ärsyttävää.

* oikeastaan 'zuko' ei ole edes japania, mutta samat tavut löytyy ja itse lausuisin "japanilaisittain" tuon Z:n.

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Wedge lähetetty To Marras 22, 2012 11:15 am

Joo tuo on kyllä huomattu juttu tuo tsukot ja muut ääntämiset. Nyt kun vielä viestisi jälkeen kiinnitin vielä enemmän huomiota siihen, niin kyllä huomasi ettei oikesastaan juurikaan kukaan sanonut Zuko. Mutta ei se ärsyttävää ole. Hauskaa. Prinssi Ssuko. Prinssi Tsuko. Se on vain koomista. Tuli vain mieleeni Hopsujen suomidubeissa kun oli Sniper niminen koira, niin siitä ei se hulppea neljän ääninäyttelijän ryhmä oikein ollut päässyt yksimielisyyteen miten se oikein lausutaan. Sniper. Snipeer. Snaipperi. Muutenkin Hopsudubit nyt ovat lähinnä legendaariset.

Mutta vielä näistä ääninäyttelijöistä, niin ne ovat kyllä näin ajattelun jälkeen hyviä. Kun niissä on aika paljon ihan erilaisia ääniä. Nyt kun katsoin niin 16 ääninäyttelijää. Se on kyllä jo aika paljon. Kun ei siinä nyt niin paljon ainakaan vielä ole ollut niitä tärkeitä henkilöjä, ja niitä voisi kierrättää enemmänkin, mutta parempi kai näin.
Kun englannissa on 37, se on jo ihan liioittelua. Jo Huhhuhhuhhuhhuh, tuli sähkökatkosa ja kone sammui, onneksi tämä ei häipynyt minnekään. tuolla 16 pärisee tosi hyvin. Ja ei se neljäkään nyt ihan liian vähän ole. No oli se ehkä vähän. Kun hopsujenkin japanidubissa on vähän naurettavaa kun on 27, joka koiralle oma ääni...

Mutta AtLAan palatakseni, niin niitten äänien nuotit ovat vähän epäsuomalaisia nyt vaikka heti alusta: "Heidät voisi pysäyttää vain Avatar. Niin ehkä se englannissa kuulostaa ihan normaalilta ja hyvältä, mutta ei kukaan sano suomessa niin, ja se kuulostaa pöhöltä. Samoin Aangin kysymyyt, ja muutenkin puheet semmoista nousevaa, ja muutenkin outoa, ehkä matkittu liikaa enkunkielisiä.
Hihhih kun katsoin tuota ääninäyttelijälistaa niin sieltä ponnahti silmiini Akira Takaki . Ihmettelin että mitä japanilainen oikein siellä tekee, no se on japanilais-suomalainen. Ja mikä koomillisinta hän ääninäyttelee Zukoa, on ainoa jolla nyt on sitten jotain edellytyksiä sanoa se "oikein", mutta mitäs omaa nimeään toistelemaan.


No niin. Ensimmäinen kirja on siis minulla luettu, vai miten sen nyt sanoisi. Kirja on katsottu. No joka tapauksessa olen nyt jo ensimmäisen kirjan tätä katsellut. Hyvänä on kyllä säilynyt. Tuohon veden loppuun olikin sitten sijoitettu äksöniä ihan kyllin. Jaksot eivät loppuneetkaan semmoiseen rauhalliseen hupailuun ja loppukevennysvitsiin, vaan oli toiminta päällä ja jäi aina vain jännään kohtaan. Siinä lopussa oli kyllä monia hyviä kohtia, en nyt ihan kohdilta voi sanoa, mutta oli siellä kaikkea hauskaa. Valloitus pohjoisenkin oli muistaakseni mainio.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Pe Marras 23, 2012 12:16 pm

Olenpa muuten pannut tässä merkille aika mielenkiintoisen, melkein yhtä mielenkiintoisen kuin avaruusteleskooppi Hapol, asian, että kun tällä Avatarilla on niin turskatin paljon käsikirjoittajia, peräti 12 Wikipedian mukaan. No en nyt tiedä, että minkälaista yhteistyötä nuo tekevät jaksojen sisällä, mutta ainakin jokaiseen jaksoon on merkitty käsikirjoittaja, niin että tiedä häntä, onko ne tehty ihan sillä lailla, että yksi tyyppi kirjoittaa yhden jakson. Minua kiehtoo suuresti, että kuinka tuommoinen oikein toimii noinkin hyvin. Tai siis, että onhan Maan kirjan alkuunkin mennessä ollut jo jokunen juonen kannalta täysin turha täyttäjäjakso, mutta kuitenkin ottaen huomioon valtaisan käsikirjoittajakaartin, juoni on pysynyt yllättävän hyvin kasassa. Siellä on vähän ehkä joitain kömpelyyksiä välillä jaksojen välillä, en nyt tiedä.

Osaisiko Aami suurena tuulettajana ja asiantuntijana valaista asiaa, että kuinka nuo jaksot oikein syntyvät, kun käsikirjoittajat eivät kuitenkaan ole esim ottaneet mitään hauskaa yhteisnimeä itselleen, kuten eräätkin luonnosta ja kissoista inspiroituneet. Minua vain vähän hämmästyttää, kun on nyt esim näitä SWien jatkokirjoja, tai sitten jotain Bill-Linnunradan sankareita, joissa on jotain muutamia kirjoittajia, eivätkä hekään tajua ollenkaan mitä muut ovat kirjoittaneet, ja keksivät vain mielivaltaisesti omiaan välittämättä muista kirjoittajista, ja heidän tekemisistään. Eihän nyt tietysti kirjasarjoja voi ehkä ihan täydelleen verrata tämmöisen animaatiosarjan tekoon, mutta noin ajatuksena kyllä, 12 on aika iso määrä käsikirjoittajia, ja sitten kun tämä nyt ei mikään maailman historian monimutkaisin kertomus edes ole.

Minä kyllä vain miellyn tähän Avatariin sitä enemmän mitä pitemmälle katson. Samuel Harjannetta ja Aksu Palménia, jotka ovat suomiversion parhaat ääninäyttelijät ja parhaat hahmot, Sokka ja Tsuko. Varsinkin Tsukon äänestä olen oppinut pitämään kovasti, sopii hänelle tosi hyvin. Ja Maan kirjassapa tuli esiin myös paljon puhuttu Uppsala, siis Asula. No hän kyllä vaikuttaa vähän rasittavalta hahmolta, semmoinen tylsä, mitäänsanoamton pahis, ja sitten vielä suomenkielinen ääninäyttelijä on täys'pökkelö, vai onko hänen tarkoituskin herättää kauhua puhumalla koko ajan yleiskieltä hitaasti, ja jokaista yksittäistä kirjainta painottaen, saattaahan tuo toki niinkin olla.

Hahhah, Tobi, mmh @


avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Wedge lähetetty Ma Marras 26, 2012 9:15 am

Ha-ha, pistämätöntä
Zuko, Katara, Suki, Toph ja Azula,;(mieleeni häi oieastaan vai Sokka); Katara, ja Suki, toisaalta Tophkin on ihan kiva, ja sitten Zuko ja Aang; Sokka on yksi parhaita hahmoja

Kokosin tuommoisen lempihahmolistan mitä täällä nyt on esitetty, yhtään semmoista ylivoimaista äänikuningasta/tarta ei oikein noussut. Edes semmoista vähän selvempää. Kaikkia yksi tai kaksi kertaa mainittu. En itse nyt ole vielä mitään lempihahmoani tänne listannut, ihan hyvä, kun ei siinä vielä ollut ilmestynyt läheskään kaikkia mitä tuossa nyt näkyy. Nyttemmin sitten olen jo tutustunut melkein kaikkiin, Tophiin tänään. Mutta Suki on ainakin vielä tavoittamatta, mutta kyllä nyt voisi melkein sanoa jotain lempihahmosta.

Zuko on kyllä hyvä hahmo etenkin nyt ääninäyttelijänsä ansiosta. On nyt muutenkin hyvä hahmo, mutta se ääninäyttelijän mahtavuus tekee siitä tosi mahtishahmon. Sitä on aina yhtä ilo kuunnella kun se välillä kuulostaa olevan purskahtamaisillaan itkuun. Muutenkin mahdottoman koomisen kuuloinen. Zuko nyt on jo vähän semmoinen pikkupahis joka onkin hyvis. Sinänsä ihan hyvä hahmo niinkin. Sokka nyt on semmoinen perushyvä hauskuttajahahmo, jolla hänelläkin on on niin mahtava äänäri, että se tekee hahmosta ehkä itseään paremman, no ei sentään. Katara nyt on aika semmoinen mitä RVO sanoi. Ei lukeudu lempihahmoihini. Aina oikeassa, täydellinen luonnonlahjakkuus taittamisessa jne. Mutta ei sekään nyt mikään läpimätä hahmo ole, mutta mahdottoman persoonaton, ja sitten se vähä persoona on aika tyhmää.

Aang sitten on myös aika tasapaksu hemmo. En oikein osaa sanoa. Sitten on noita vähän pienempiä hahmoja: Tophista en nyt oikein osaa sanoa niin kun vasta yhden jakson sitä olen kestänyt, vähän tietenkin närhärimäinen niin kuin kaikki sokeat: "Olen sokea, mutta se ei tarkoita että olisin avuton." Tuota virttä on kuultu ehkä jo vähän liikaakin. Joten en liiemmin niin tykästynyt siihenkään hahmoon. Mutta sitten esim se Tsukon setä on ihan miellyttävä hahmo, ei yhtään hullumpi, se on vain tässä viime aikoina jäänyt vähän statisteilemaan. Ah, Azula, Azulaakaan en niin kamalasti ole tavannut, mutta vaikuttaa semmoiselta ihan ok hahmolta, semmoiselta ylikäytetyltä tunteettomalta tyrannilta, mutta mikäs niissä, kai semmoinenkin pitää olla joka sarjassa.

Amy Cherryclaw kirjoitti:Juoni on perusfantasiaa
Ho, tuo on niin totta. Neljä klaania nyt on jo tarpeeksi, ja sitten kaikilla kansoilla on oma juttunsa. Mutta muutenkin nyt tosi perusfantasiaa. Lisäksi hahmot tuntuvat nekin niin tosi tutuilta, ihan kuin niitä näkisi kaikkialla, nyt tuossa vähän kertailinkin niitä mutta otetaan uusintakierros, no ei. Mutta ensinkin tuo että on yksi tyyppi joka on mahtava joka voi pelastaa maailman on jotenkin turkasen tuttu. Ja sitten tuo Zuko on kyllä yksi semmoinen tosi tuttu: Aluksi tositositositosipaha pahis, mutta sitten se heltyy koko ajan vain enemmän ja jossain vaiheessa se on jo hyvis. Samoin Azula on kyllä niin tuttu, kylmä ja tunteeton ja suuruudenhullu ja vallanhimoinen pahis pahis pahis. Äh muutenkin kaikki vain tuntuu niin tutulta. Mutta ei se ole menoa haitannut. Vaikka juttua on jo koettu ennen näkemistä, niin AtLA lisää siihen kuitenkin omaa, ja ennen kaikkea tekee niistä hyvän kokonaisuuden.

Runningvegetableoil kirjoitti: ja sitten vielä suomenkielinen ääninäyttelijä on täys'pökkelö, vai onko hänen tarkoituskin herättää kauhua puhumalla koko ajan yleiskieltä hitaasti, ja jokaista yksittäistä kirjainta painottaen, saattaahan tuo toki niinkin olla.
Amy Cherryclaw kirjoitti: Azulan ääni on kyllä huvittava, koska näyttelijä pystyy tekemään tällaisia megalomaaneja
Kyllä taidan enemmän kallistua Aamin kannan puolelle, ja sitten tuo RVOn loppukommenttikin oli ihan ok. Se on lähinnä huvittavaa kuunnella kun se on niin semmoinen tunteeton ja tyhmän kuuloinen. Mutta kyllä se etenkin sopii Azulalle hyvin se ääni siitä ei ainakaan ole valittamista. Azulan kaltainen pökkelö ansaitseekin pökkelön äänen.

Mitä nyt RVO ihmetteli tuota kässäröijien määrää, niin en kyllä yhtään tajua mitä ihmeteltävää siinä on. Tuo vertaus SWkirjoihin ja BLSeihin oli pökkelömpi kuin Asula. Ei se oikein toimi edes ajatuun tasolla. Ne nyt on tehty vain jatkokirjoja aikaisempiin pitämättä luultavasti mitään yhteyttä alkuperäisen tekijään, eikä etenkään alkuperäisen jatkajan tekijään. Mutta luulen että näissä AtLoissa on ihan semmionen tiukahko tiimi tekemässä näitä, ettei tämä ole edes mitään SKien "Emme ole koskaan tavanneet toisiamme" tyylistä, joka sekin näköjään toimii hyvin. Siinä riittää ehkä jo jonkin verran ihmettelemistä, mutta kun sitä sitten vähän ihmettelee, niin siinä kyllä hyvin nopeasti keksii ihan järkeenkäypiä juttuja. Mutta sitten kun tämä AtLA on ihan yhtenäinen kokonaisuus, niin ei ole edes mahdollisuutta että joku kävisi sooloilemaan, niin siinä ei kyllä ole mitään pelättävää eikä ihmeteltävää.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Ma Marras 26, 2012 11:16 am

Ilmaisin ehkä itseäni huonosti, jos nyt jäi semmoinen kuva, ettäkö minulla huumorintajutta olisi jotakin Asulan ääntä vastaan. Kuten mainittua, se palvelee puhujaansa oikein hyvin, lähinnä pohdin vain, että liekö humoristisuutensa tahallista vaiko tahatonta. Kaiketi siellä on rautaiset ammattilaiset puikoissa ehkä.

Minusta tuo Tsukon hahmo on ainakin toistaiseksi vielä juuri oikein tosi hyvä, eikä semmoinen liian perinteinen. Kun se oli aluksi semmoinen Wedin mainitsema tunteeton tyrannityyppi, mutta sitten joku kasvatti Tsuko IIn ja kuvioihin tuli Asula hänen tilalleen. Nyt kuitenkaan Tsuko ei vielä ole semmoinen täysin hyveellistynyt, vaan semmoinen kohtalon kolhima, pahasti traumatisoitunut itkevä teini, mutta kuitenkin vielä varsin paheellinen, ehkä vähän oikeudenmukainen, muttei kuitenkaan liian, kuten eräät.

Juuri katsoin tähän mennessä yhden lempijaksojani, eli Tsuko omillaan. Tosiaan, Tsukosta lie kehkeytynyt lempihahmoni, kun näin ajattelen, kun kerta jaksossa ei näitä kolmea muskettisoturia ollut ollenkaan. Nyt Tsukolla on vain edessään valintojen tie, joka ratkaisee melkolailla sen, että onko hän hyvä hahmo tulevaisuudessakin. Kauhuskenaario olisi tietysti se, että hän menisi itkuun purskahtamaisillaan Aangin luo anomaan anteeksiantoa, ja sitten mahtavassa loppukamppailussa tappelisi tämän rinnalla tulivaltiasta vastaan, tulisi kalavelat maksettua ja hurskauskerroinkin nousisi taivaisiin.

Toinen vaihtoehto, se kaikkeist paras, olisi sitten, että hän pysyisi tuommoisena yksinäisensä kulkurina, tosin mielestäni hän voisi kyllä palata takaisin setänsä tykö, mutta kuitenkin toimisi edelleen semmoisena Aangia ja kumppaneita häiritsevänä sivupahiksena, niin että hänelle jäisi se pakkomielteensä tulla Tulimaassa hyväksytyksi, ja hän olisi semmoinen järkevä moniulotteinen pahis, joka kompensoisi sitä, että sarjan pääpahis on niin persoonaton.

Sitten tietysti on mahdollista, että tapahtuu jotain noiden väliltä, ja Tsuko tulee vaikka loppukamppailuun viimehetkellä apuun, ja sitten ehkä kuolee siellä dramaattisesti tai jotain, vaihtoehtoja olisikin sitten lukemattomia. Tai sitten mitään loppukamppailua ei tule, mutta sitä nyt en kyllä millänsäkään jaksa uskoa, mutta sinä et koskaan osaa kertoa ampiaisista, niin että mistäs tuota ikinä tietää. Näistä kaikista kyllä unelmaskenaarioni on ehkä hitusen muita epätodennäköisempi, mutta toivossa on hyvä elää, ja nautin kyllä Tsukosta täysin rinnoin semmoisena kuin hän on nyt.

Ja ATLAn tekijätiimi lie tiukka, ja tuottaa tiukkaa tavaraa, niin sen täytynee olla.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty Ma Marras 26, 2012 1:25 pm

Avatarin tapauksessa enemmän käsikirjoittajia on todistetusti parempi. Koko sarjan juonta ja toteutusta on kehuttu pitkin poikin, toisin kuin jatkosarjaa Legend of Korraa, joissa käsikirjoittamassa ovat olleet vain Dante DiMartino ja Bryan Konietzky, ja juoni vähän lässähtää ykköskauden loppua kohden. (Kakkoskaudella onneksi enemmän kässääjiä)

Ja minä muuten nautin suunnattomasti näistä teidän analyysien lukemisesta Very Happy

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Ti Marras 27, 2012 8:42 am

Amy Cherryclaw kirjoitti:
Ja minä muuten nautin suunnattomasti näistä teidän analyysien lukemisesta Very Happy

Tuo se vasta, jos nyt ei ihan pelastanut, kun ei päiväni mitenkään huono ollut, niin teki siitä ainakin huikeasti paremman. Sitä aina välillä vähän tulee epäilleeksi, että menevätkö pitkät viestit ihan hukkaan, tai no eivät ne nyt tienkään hukkaan mene, kun niitä on niin kiva kirjoittaa, ja ajatuksetkin selvittyvät kuin ulvoen konsanaan, mutta on hienoa kun täällä on tämmöinen aktiivinen tupa, jossa joskus vähän pitemmiksikin yltyvät analyysit saavat lukijansa. Vielä kun tuon mangatuvan loistavuuden joku tajuaisi.

Se offeista, en nyt yllätys yllätys ole viime viestini jälkeen katsonut kauhean paljon pitemmälle. Maan kirjan puoliväli on kuitenkin jo ohitettu, ja ah, kuinka draama vain lisääntyy lisääntymistään. Tässä nyt ei hirveämmin ole tullut uusia päähahmoja analysoitavaksi edes tai mitään, no on kyllä Topi, siis Toph, eikä @ , mutta hänestä nyt on vähän vaikea sanoa mitään. Hänellä on kyllä hyvä ääninäyttelijä, tai vähän samallalailla kuin Hopsuissa Cross, että hänellä on tosi rasittava semmoinen vinkumisääni, mutta sitä on hauska kuunnella, taidan olla masokisti, mutta mitäpäs tuosta. Hahmona Top on kyllä juuri semmoinen Närhäri niin, kuin Wedi jo sanoikin, Topilla vain ei ole ihan samanlaisia edellytyksiä nousta Närhärin tapaan oikeasti varsin kiinnostavaksi tyypiksi, mutta siitä ehkäpä, siis Närhäristä, taasen lisää jossain muualla.

Koska Avatar on niin huumoripitoinen sarja, niin ajattelin, että voisimme täällä viihdyttää itseämme ja toisiamme siten, että voisimme kerätä tämmöistä loistavien lausahdusten kavalkadia tähän. Minulla nyt on tämnmöinen tapa, että löydän hauskimmiksi kohdiksi pikemminkin antivitsejä kuin niitä varsinaisia vitsejä, mutta mikässen lystikkäämpää.

Sokka nyt ensinnäkin saa melkein minkä hyvänsä lauseen kuulostamaan hulvattomalta äärettömän persoonallisen intonaationsa ansiosta: "Visiitti piteni". Tuolla nyt yritin havainnollistaa Sokan omintakeista nuottia, joka luo semmoisen hauskan huumorin pilkkeen joka sutkaukseen, erityisesti hän on parhaimmillaan tuommoisissa muutaman sanan lyhyissä mutta ytimekkäissä toteamuksissa.

Sitten juuri tänään katsomassani jaksossa 'Jälkiruoka', µeµµeµ: "Jos pääsen täältä, ryhdyn vihannes ja asialinjahepuksi" Hahhah, naurahdinpa, ehkä sen takia, koska tuommoisia ihmisiä on niin paljon, varsinkin jos nyt sattuu ajattelemaan, että Sokka ajatteli ryhtyä vihanneeksi, siis semmoiseksi omia ajatuksia omaamattomaksi surkimukseksi, ja sitten vielä huumorintajuttomaksi, huh, semmoisia ei kyllä enää tarvittaisi tähän tyräiseen maailmaamme.

Noniin, pomputan Matsun teille, jotteivät kilometrit liiaksi karttuisi.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Wedge lähetetty Ti Marras 27, 2012 9:51 am

Niin, kyllä mielialat myllertyvät, mutta mikäs siinä jos ne myllertyvät hyvään suuntaan.

Tuosta ääninäyttelystä, ja Sokankin ääninäyttelystä kyllä se, että oikeastaan kaikilla on semmoiset äänet, ja puhumistavat joita ei kukaan omaa näin tosielämässä. Se tekee niistä tosi hulvattomia ja hauskoja. Juurikin tuo Sokan intonaatio jota käyttää jokaisessa repliikissään, mutta joten kukaan ei tosiaankaan puhu. Tai mitä minä nyt tällä elämänkokemuksellani, enhän edes rakasta matkustelemista ja kehuskelen sillä etten ole lähtenyt mylläristä mihinkään, no ei. Mutta se olisi kyllä juhlapäivä minulle jos tapaisin henkilön joka oikeasti puhuisi kuin Sokka. Kataralla nyt on ehkä normaalein puhetapa, mutta kyllä sekin on semmoista liioiteltua, ja muutenkin. Mutta se on tosiaan kyllä hyvä että ne ovat semmoisia liioiteltuja, sillä olisihan se varmaan tylsähköä jos kaikki olisivat normaaleja. Aangin puhetavasta olenkin jo sanonut. Ihme loppukiekuja joita kyllä löytyy. Mutta Aang tekee sen kyllä jotenkin nurinkurisesti.

Zukolla ja Azulalla molemmilla nyt on semmoiset mielipuolien äänet, joita ei tapaa ainakaan näin laitosten ulkopuolella. Sitä on kyllä nykyään aina niin ilo kuunnella sitä Zukon ääntä kun se kuulostaa vain niin siltä että se itkisi. Sitten kun se vielä niin usein puhuu siitä miten surkea hän on kaikessa ja miten kohtalo kolhii häntä, niin se kyllä kohottaa huumoriarvoa roimasti. Zuko on kyllä nousemassa rankkaa tahtia kohti lempihahmoani. Jotenkin aina sisälläni syttyy lämmin tuli kun näen Zukon mahtavan hahmon. Sitten kun on vielä paidatonta Zukoakin... On kyllä paidatonta Aangia ja paidatonta Sokkaakin, Kataraa nyt ei sentään ihan. Mutta paidaton Zuko voisi ilmaantua vähän useamminkin, kun Aang nyt aina leikkii vedessä, mutta Zuko nyt ei niin. Ja nyt kun Sukon hiusmallikin on muuttunut, niin sitäkin on ihan hieno katsella. Zuko on oikea silmäin- ja korvain- ja aivoinilo ja kaikenilo. Ahh.

Ha-ha, tuo vihannes ja asialinjaheppukohdan nähdessäni, en millään voinut olla ajattelematta veljeäni: vegaani ja sitten semmoinen asialinjisti. No ei, ei se ole niin asialinjailija. Mutta kyllä toisaalta kumminkin. Vähän semmoinen tosikkomainen etenkin joissain asioissa, tai tietyissä asioissa. Mutta mainio kohta, pääsin pohtimaan veljeni sisintä.

Pitääkin tässä vähän korjailla puheitaan, semmoinen on tieni ninjana:
Akira Takaki . Ja mikä koomillisinta hän ääninäyttelee Zukoa.. mutta mitäs omaa nimeään toistelemaan.
Niin tätä korjatakseni, eihän se Akira ollutkaan kuni nuori Zuko. Ja kyllä Zuko toistelee nimeään nyt aika paljonkin. Ainakin on tässä viime aikoina mitä olen katsonut, niin niissä se on kyllä sanoillut "Suko" aika useinkin. Eippä osaa sitten Zukoilla sekään. Ehkä sitten nuori Zuko osaisi jopa.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty La Joulu 01, 2012 12:38 pm

Tulen kirja lähestyy lähestymistään. Maata enää muutama jakso jäljellä. Nyt on ollut taas vaihteeksi muutama vähäsen turhempi fillerijakso, varsinkin se oli ihan kummallinen ,missä oli vain niiden eri hahmojen tarinoita. Tarina Sokan oli tietysti hulvaton, harmi, ettei tarinaa Tsukon tai Asulan ollut. Sitten ehkä typerin jakso tähän asti, oli se Appajakso, koko jakso semmoista typerää mölinää, ihan kuin ketään kiinnostaisi. No, tietysti kaikki sitten päättyi hyvin: "Appa, en ole ikinä ikävöinyt sinua näin" Aangin Appafetissi alkoi jo vähäsen tympiä niin, että toisaalta ihan hyvä että löytyi.

Olen taas saanut tukun uusia suosikkihahmoja, ystävyyssuhteita tulee solmittua oikein urakalla. Olen nimittäin huomannut, että syömmeini lyönnit kiihtyvät aina, kun 3 panssarivaunutyttöä ilmestyvät areenalle. Asulasta nyt onkin sanottu jo kaikki tarpeellinen, mutta ne hänen kumppaninsa vasta hulvattomia ovatkin. Molemmissa semmoinen Naruutti toinen taso, mikä lämmittää mieltäni kovasti. Se toinen joka kimittää yliäänisesti, ja käyttää aseinaan pehmeitä chakran ja ki-virrankin pysäyttäviä nyrkkejä, ihan kuin Neji konsanaan. Sitten kaikkein paras tästä kolmikosta on kyllä se, jonka nimee mä en muista, niin kuin en kyllä tuon toisenkaan, mutta se kolmas tunteeton veitsenheittäjätyyppi, joka ei halua uiskennella soosissa, ja on muutenkin semmoinen vlegmaattisuuden huipentuma. Minun on kovin helppo samaistua tuommoiseen, joka pitää kaikkea rasittavana, kuten eräskin rakas tuttumme Masashin mangamaailmasta. Kaikkein hauskinta tosiaan, etten tiedä edes suosikkihahmojeni nimiä, mutta tosiaan se tunteeton valittaja on just toppen.

No sitten, kuten Wedi tuossa jo vähän mainitsikin, niin minäkin olen alkanut kiintyä Irohiin kovasti. Vaikka hän on semmoinen aika omaperätön viisas vanhus, niin silti samaistun häneen jotenkin enemmän, kuin semmoiseen perinteiseen Dumbledoreen, eikä Iroh nyt tietenkään ihan Dumblen veroinen taakka ole. Joskus hän syyllistyy vähän semmoiseen tympeään saarnaamiseen, mutta kyllä voiton puolelle käännytään, kun hän on niin humoristinen ja pitää vielä teestä, ja sitten, ahhah, yksi loistokohtaus, jonka oikeastaan piirsin fanarttinkin, tämmöisen.

Top on myös muuttunut ehkä vähän hauskemmaksi hahmoksi, kuin aikaisemmin annoin ymärtää, se on hauskaa kun hänenkin nimensä kaikki lausuvat vähän eri tavalla, kaikkein paras on se Bansiiisengin opashemmo, joka sanoo jotakuinkin: "Tophh" Kaikki muut taitavat melkeinpä sanoa Top. No mutta joo, ei hän ole ollenkaan hullumpi hahmo, semmoinen sopivan kovanaama, ja hänellä on elämänarvot ihan kohdillaan. Sitten pidän kovasti siitä, kun hän vääntää vitsiä itsestään, ja muutenkin hänen huumorinsa on just hyvää.

Tässä tulikin huomattua, että pidän melkeinpä kaikista pähahmoista, paitsi Aangista ja Katarasta, jotka ehkä juuri ovat ne kaksi päällisintä hahmoa, mutta kuitenkin tilastona tämä näyttää jo minun kohdallani aika harvinaiselta. Vaikka ATLAt päällisin puolin vaikuttavat melko perinteisiltä ja tylsiltä, niin kyllä vain siellä on todella paljon todella hyviä & mielenkiintoisia hahmoja. En muuten malta odottaa, että pääsen jatkamaan katsomista, viime jakso jäi aivan uskomattoman jännittävään kohtaan, nimittäin 3 panssarivaunutyttöä menivät Kyuushyn sotureiksi naamioituneina rellestämään Baasinseihin.

Sitten vielä pakko keventää loppua ehkäpä hulvattomimmalla dialogilla koskaan:
Katara: "Ensin sekoilet kaktusmehussa koko päivän, ja nyt syöt jotain tököttiä luolan seinältä"
Sokka (Sokkanuotilla): "Se on luontaista uteliaisuutta!"

Mä niin alan käyttämään tuota Sokkan kommenttia vastauksena kaikkeen, hahhah.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Wedge lähetetty Ti Joulu 04, 2012 10:35 am

Mikäs tässä, kakkoskirjakin on nyt katseltu läpi. Enää siis kolmoskirja. Sitä joudun nyt ilmeisesti vähän odottamaan, kun joku innokas AtLAilija on sitä katsellut jo ties kuinka kauan, ja panttailee sitä vieläkin. Laadun ääressä viihtyy. No eihän minulla ole mikään kiire. Mutta olisi se kiva saada.

Mutta mitä nyt tuosta kakkoskirjasta. Siitä jäi minulle vähän semmoinen tylsempi maku. Johtunee siitä, että se loppu oli melkein kokonaan semmoista turhaa ja osittain tylsääkin. Ei siis mitenkään traagisen tylsää, mutta verrattuna johonkin muuhun kyllä. Kuten RVOkin sanoi, siinä oli fillerijaksompia jaksoja. Koko juttu ja olo siellä Paasin seissä kävi tympimään aika pahasti kun ne tyypit oli siellä ko. kaupungissa, mutta eivät tehneet juuri mitään. Blah blah. Mutta sitten lopussa alkoikin jo vähän tapahtuakin jotain, ja jäi semmoiseen paikkaan, että koko kolmoskirja voi olla hyvinkin hyvä. Kun se maa loppui accionia lupailevaan kohtaan, ja sitten luultavasti lopussa nyt on semmoista jännitystä ja tapahtumia, että jo ihan hirvittää. Pelottavaa mutta jännittävää.

Mutta muistat väärin. Kyllä siellä nyt vain oli tarina Zukon. Tsuko vähän shippailee ynnä muuta hauskaa. Mutta tosiaan Tarina Sokan oli kyllä ihan kutkuttava, Momon ja Apan oli tyhmiä. En mitenkään vihaa ko. hahmoja, mutta kyllä se nyt täytyisi tajuta, ettei tuommoisista púhekyvyttömistä spurguista saa mitään kokonaista hyvää jaksoa.

Mutta mitä noista Asulan jengiläisistä. Olen oikeastaan tässä viime aikoina huomannut että pidän Asulasta. Vaikka en ehkä ennen pitänyt. No ehkä se oli vain tutustumattomuutta. Mutta jotenkin vain sydämeni lämpenee, kun näen Asulan hahmon ilmaantuvan. Puheensakin nyt on huvittavaa. Ja Asulan vitsit ne vasta mahtavia ovat. Mutta sen Asulan troublesomekaverin, Main vitsit vasta ovatkin mahtavia. Kuten RVOkin minäkin pidän erittäin paljon ko. hahmosta. Ei siinä kolmannessakaan niin mitään kamalaa vikaa ole. Ei ihmeempi hahmo kuitenkaan.
Mutta mitä nyt Tophista sanoit, en ole mitenkään oikein lämmennyt ko. hahmolle. Se varmaan johtuu sen äänestä, toki muistakin seikoista. Olen vain huomannut että AtLAssa hahmostapitävyyteni riippuu kovasti äänestä. Mutta se on muutenkin semmoinen ärsyttävä parannuksen tehnyt emopoika. Yäk en tykännyt yhtään.

Mutta asiaan, joka on mietityttänyt minua jo sarjan alusta asti (muistaakseni), ja joka on vieläkin ajatuksissani pinnalla. Aluksi minua ihmetytti miksi Katara, Sokka ja muut vesiheimolaiset ovat ruskeampia kuin muut, vaikka ne asuvat pohjoisessa ja etelässä, jossa nyt ei liiemmin ole semmoisia rusketusmahdolluisuuksia. Asia tuli ehkä esille ensi kerran silloin kun Suko ilmestyi kuvioihin. Sukohan ja useat kumppaninsakin ovat tosi vaaleita, siitä päästäänkin toiseen juttuun, mutta hoidetaan ensin ensimmäinen alta pois. Tajusin nimittäin kyllä sitten aika nopeasti, että kyllähän eskimot ovat aika ruskeita ihan näin oikeastikin. Ja kyllähän siellä on rusketusmahdollisuuksiakin, kun aurinko paistaa, ja se vielä heijastuu lumestakin, mutta en usko, että se on tärkein asia, tai ainakaan ainoa totuus, sillä luulen että siinä on myös jotain tekemistä sen semmoisen ruskean rasvan kanssa, jota tulee kylmästä, mutta sillä ei ole väliä, kun joka tapauksessa eskimot ovat ruskeita, ja Vesiheimolaiset ovat kuin eskimoja.

Mutta siitä päästäänkin siihen toiseen asiaan. Nimittäin kun Tulimaahan sitten on siinä päiväntasaajan tienoilla. Siellä keskellä. Joten olisi loogista, että jos se nyt on yhtään samanlainen kuin tämä meidän maailmamme, niin siellä olisi samanlaisehkot olosuhteet kuin päiväntasaajalla. Ja kai siellä on, kun siihen viittaa juuri napojen jäisyys, ja muutenkin siellä taitaa olla kuumin. 'Tulimaa'kin viittaa siihen.

Mutta siitä huolimatta sen asukit Suko ja Asula ja kumppanit ainakin, ovat kalpeita kuin lakanat. Ja jotkut ovat sitten normaalin värisiä. Mutta minusta olisi hienoa jos ne olisivat semmoisia tummaihoisia tai mustaihoisia tai semmoisia, on rankkaa kun ei 'saa' käyttää sanaa neekeri, no ihan sama. Mutta kuitenkin se olisi vasta hienoa. Sukon hahmoonkin saataisiin vähän eksoottisuutta ja muutakin hienoutta. Kun harmillisen harvoin tuommoisissa sarjoissa, ja muuallakaan on tummaihoisia. Suko nyt tietenkin on ollut kauan maanpaossa, mutta mihinkä se väri siitä muuttuisi. Mutta en nyt tässä voi muuttaa Sukon ihonväriä joten jääköön sikseen. Mutta haluaisin että voisin muuttaa, se olisi vain niin hauskaa. Valkoisten miesten sarjat tympivät, tai keltaisten.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty Ti Joulu 04, 2012 1:02 pm

Zuko ja Azula on kuninkaallisia (olkoonkin että Zuko on maanpaossa), ja Euroopassa oli "hienoihin aikoihin" normi että yläluokka erottui juuri vaalealla ihollaan työväenluokasta, joka maataloustöissä oli hyvinkin ruskettunutta kesän lopulla.

Mutta joo, tämä on muuten kuuma peruna netissä, että näitä kysymyksiä ei kannata kysyä enkunkielisillä palstoilla tai tulee huutia. (Ei siis minulta. Minä olen sen verran keskustelevaa tyyppiä että tykkään kuunnella ihmisten mielipiteitä.)

Mutta itsekin olen hiemna miettinyt hyvin tumman ihonvärin puutetta. Olkoonkin että tämä sarja perustuu Aasiaan, niin kyllähän... hetko! Tämä nyt on ihan outo idea, mutta jos läpi ajattelee, niin AtLAn maailmassa ihmiset ei kehittynyt päiväntasaajan alueella, vaan pohjoisempana jossa suurin osa nyk. Maan valtakunnan alueesta on. Jos auringonvalo tulee vinompaan, ei ole tarvetta yhtä tummalle ihopigmentille.
(Tämä ei kyllä selitä sitä miksei siellä ole vaaleisiin hiuksiin johtanutta mutaatiota. Mutta Tuulenkulkijoilla ja Sukilla on vaaleammat hiukset, selleiset tumman punaruskeat. Kelvannee.)

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Ke Joulu 05, 2012 1:27 am

Tuo koko Avatarin maailma on aika mielenkiintoinen juttu. Se kun vaikuttaa sarjassa hirvittävän pieneltä, korkeintaan ehkä just semmoiselta Kiinan kokoiselta valtiolta. Tietenkään henkilöt eivät sarjassa nuohoa jokaista paikkaa, mutta silti siitä maailmasta vaan saa semmoisen vaikutelman, ettei se nyt ainakaan meidän planeettamme kokoinen missään nimessä voi olla. Tulee vähän mieleen SWit, joissa on myös semmoisia miniplaneettoja. Kyllähän näissä Avatareissakin mainittiin joku aika, joka kestää navalta toiselle lentobiisonilla matkustaen, ja ihan uskottavan suurelta se taisi vaikuttaa, mutta sitten kuitenkin tuommoiset kohdat, joissa huomataan, että "Ohhoh, kaikki sarjan hahmot osuivat juuri parahiksi samaan aikaan tähän rähjäiseen tuppukylään", on vähän turhan paljon, jotta se maailma vaikuttaisi kovin isolta. Ja enkä nyt väitä, että tuommoiset kohdat pitäisi karsia, tarpeellisiahan ne ovat juonen kannalta, vihaan muutenkin realistisuutta, tässä vain vallitsee pieni ristiriita.

No sitten toinen juttu, joka on omiaan hämmentämään meitä ainaisia totuuden etsijöitä on tuo, mitä en ollutkaan tullut ajatelleeksi, jonka Aami äsken toi verhotusti esille, että sarjassa tosiaan vallitsee ympäri maailman semmoinen kineesikulttuuri. No ehkä just vesiheimolaiset ovat semmoisia eskimoita, mutta muuten arkkitehtuuri ja miljööt muutenkin ovat semmoista väljästi ilmaistuna aasialaishenkistä. Minua onkin pitkään mietityttänyt, että onko ATLAn maailma laajempi kokonaisuus, josa nuo elementtivaltakunnat ovat vain osia, vähän niinkuin valtioita. Itse ainakin suosisin sitä selitystä tyydyttämään loogillisuuksia halajavan mieleni. Onhan siinä alkujutussa semmoista pientä karttanäkymää, eikä se nyt mikään karttapallo ainakaan ole. Tai sitten oikeastaan, kun "kauan sitten 4 kansaa eli sovussa keskenään", niin olisiko niin, että kaikki nämä tapahtumapaikat sijoittuvat jonkun yhden muusta maailmasta enemmän tai vähemmän eristyneen maan sisään, ja siellä sitten on vähän niinkuin tuommoinen sisällissota nyt käynnissä tai jotain.

Ei sillä, että tämä nyt olisi mitenkään sarjan nautittavuuden kannalta olennaista tietoa, mutta hauskaa pohdiskelua vain.

Niin, tuota vaaleiden hiusten puutetta on myös ihan hyvä kysyä.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Wedge lähetetty Ke Joulu 05, 2012 5:09 am

Amy Cherryclaw kirjoitti:Zuko ja Azula on kuninkaallisia (olkoonkin että Zuko on maanpaossa), ja Euroopassa oli "hienoihin aikoihin" normi että yläluokka erottui juuri vaalealla ihollaan työväenluokasta, joka maataloustöissä oli hyvinkin ruskettunutta kesän lopulla.

Nniiin, mutta kun katsoo sitä karttaa tietenkin nyt olettaen, että se kertoo planeetasta eikä mistään osasesta niin kuin RVO valoisasti toikin esille, niin se Tulimaa on jokseenkin juuri siinä päiväntasaajalla, ja päiväntasaajalla on päiväntasaajan yläluokka. Tässä juuri tuleekin se juttu, että nämä kaikki maat ovat semmoisia eurooppalais-itämaalaisia, paitsi juurikin nuo vesieskimot, eikä sitten realistisempia tummaihoisia päiväntasaajan kansalaisia. Ja muutenkin tulimaalaiset ovat semmoisia normaaleja, tai sitten valkoisia. Kun olisi juuri hienoa jos ne olisivat vähän erilaisia ne kansat eivätkä kaikki tuommoisia euraasialaisia, mutta mikäs siinäkin viihdyttävää sekin.

Amy Cherryclaw kirjoitti:Mutta joo, tämä on muuten kuuma peruna netissä, että näitä kysymyksiä ei kannata kysyä enkunkielisillä palstoilla tai tulee huutia.

No eippä kiinnosta. Tiedän kyllä että amerikkalaiset, ja muunkin maalaiset ovat tyhmiä ja rajoittuneita. Tämä sama ongelma luultavasti tulisi jos tässäkin keskustelussa olisi enemmän porukkaa, niin porukkaan mahtuu tyhmiä vaikka millä mitalla. Nyt tässä keskustelussa on kolme, jotka kaikki ovat ainakin jollain tasolla ihan viisaita. Tai ainakin tässä asiassa. Mutta minähän menen enkunkielisille foorumeille ihonväreilemään jos huvittaa. Typeryys ei poistu jos sitä käydään noudattamaan, päin vastoin tietenkin. Mutta en nyt hyökännyt mitenkään sinun kimppuusi vaan tyhmien suvaitsemattomien muiden ihmisten kimppuun. Voisi mennäkin ihan trolliakseni jonnekin enkkufoorumille. Teen kuvan, jossa on valittuja tulikansalaisia tummaihoisiksi piirrettynä, ja sitten menen iloisesti esittelemään sitä foorumille ja olen olevinani tietämätön siitä, että he ovat tyhmiä. Tai sitten tapahtuu niin että ne onkin viisaita.

Amy Cherryclaw kirjoitti:Minä olen sen verran keskustelevaa tyyppiä että tykkään kuunnella ihmisten mielipiteitä.
Niin, tämä juuri selittääkin kaiken kun sitä vähän käy ajattelemaan.

Amy Cherryclaw kirjoitti:mutta jos läpi ajattelee, niin AtLAn maailmassa ihmiset ei kehittynyt päiväntasaajan alueella, vaan pohjoisempana jossa suurin osa nyk. Maan valtakunnan alueesta on

Joo, ihan vinkeä idea. Mutta luulen kyllä, että se aika nopeasti se pigmentti sitten muodostuu, no en kyllä tähän mitään varmaa osaa sanoa, vaikka harva muukaan, mutta en edes melkein varmaa. Mutta jos oletetaan, että tämän meidän maapallomme väestö on kehittynyt pimeimmästä Afrikasta (joka ei kyllä ole mikään ainoa totuus), niin luulen kyllä, ettei esim. Euroopassa ole ollut kovinkaan kauaa tummaihoisia, vaan se on jo muutamissa sukupolvissa se pigmentti vähentynyt. No tuokin on ihan vain olettelua. Ja enkä tiedä tapahtuisiko se toisin päin yhtä hyvin.
Mutta tuleehan tässä tietenkin sekin juttu, että päiväntasaajalla on kuitenkin parhaat olot ihmisellekin kehittyä, kun ei vaatteitakaan, ja eikä mitään ihmeempiä suojiakaan aluksi, niin enppä tiedä, ei kai edes Etelä-Euroopassakaan taida olla ihan tarpeeksi lämmintä talvella, vai onko? Tuostakaan en oikein tiedä. Paitsi että kyllähän kaikki aina talvella menevät Kreikkaan ja Italiaan ja muualle. No ihan sama. Joka tapauksessa lämpimämpi parempi.

Amy Cherryclaw kirjoitti:Tämä ei kyllä selitä sitä miksei siellä ole vaaleisiin hiuksiin johtanutta mutaatiota.
Eikös siellä ole juuri se yksi mutantti, nimittäin se J:llä alkava vesiheimolainen, joka oli Sokan suuressa suosiossa. Mutta se nyt olikin erityistapaus muutenkin, ja mutantti muutenkin, mutta eikö sillä kuitenkin ollut ihan vaaleat hiukset, eivätkä ne olleet vanhuuden vaalentamat. Ei mutta nythän muistinkin, nehän jotenkin vaaleni siinä syntymisen yhteydessä, no mutantti mikä mutantti. Tämä ja antitummaihoisuus luovat kyllä semmoisen jutun, että kaikki hahmot ovat vähän turhan saman muotin jälkeen tehtyjä. Taas poikkeuksena eskimot. Ne ovatkin erittäin piristäviä. Mutta muut, ruskeahiuksisia ja normaali-ihoisia. Blah blah.

Nuhis kirjoitti: Onhan siinä alkujutussa semmoista pientä karttanäkymää, eikä se nyt mikään karttapallo ainakaan ole.
No joo, mutta onhan niitä maailmankarttojakin jotka eivät ole palloja. Oooh. Mutta joo, tuo oli kyllä ihan hyvä juttu, että saattaahan se olla vain osa suurta kokonaisuutta, mutta kyllä nuo jäätiköt viittaisivat siihen, että ainakin ideana on ollut tehdä pallo. Navat kylmiä jne.
Mutta eihän ole sanottu, että se olisi pallon muotoinen, voihan se olla vain semmoinen lätkä, jonka yläpuolella on kupu jossa on reikiä, ihan niin kuin tämä meidänkin "maapallomme".

Nuhis kirjoitti:Ohhoh, kaikki sarjan hahmot osuivat juuri parahiksi samaan aikaan tähän rähjäiseen tuppukylään"
Joo, noita on kyllä turhan paljon, senkin huomioon ottaen, että usein on tilanne, jossa esim. Suko etsii Avataria, ja ne kolme spurgua etsivät Sukoa tms. ja sitten on ihan luonnollista, että ne kaikki menevät samaan paikkaan. Ja muutenkin on siellä ihan loogisiakin tapaamisia muutenkin, mutta on se välillä tosiaan vähän tyhmää.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Amy Cherryclaw lähetetty Ke Joulu 05, 2012 5:29 am

Runningvegetableoil kirjoitti:tuommoiset kohdat, joissa huomataan, että "Ohhoh, kaikki sarjan hahmot osuivat juuri parahiksi samaan aikaan tähän rähjäiseen tuppukylään"

Itse asiassa sitä ei selitetty kunnolla, mutta Zuko jahtasi yhä Avataria tässä vaiheessa. Samoin teki Azula, joten periaatteessa Zuko seurasi Azulaa. Ja Zuko on hyvä jäljittäjä, mitä nyt noista aiemmista jaksoista on pääteltävissä.

Eli Zuko seurasi Azulaa, joka seurasi Aangia. Niin joo ja sitten Iroh seurasi Zukoa. Sitä en kyllä osaa selittää miten Katara ja Sokka löysi niin nopeasti sinne aavekaupunkiin. (Toph todennnäköisesti tuli Irohin kanssa.)

__________
Uusi Nelipuu - Luetut kirjat -Tunnetaan myös nimillä ameliette.
be the leaf~
avatar
Amy Cherryclaw
Päällikkö
Päällikkö

Nainen Viestien lukumäärä : 170
Join date : 20.10.2010
Ikä : 24
Paikkakunta : Pori

Näytä käyttäjän tiedot http://ameliette.webs.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Wedge lähetetty To Joulu 13, 2012 3:51 am

Onhan se hyvä sanoa kaikki kahteen kertaan. Kertaus on opintojen äiti ja kaikkea semmoista. Mutta kyllä mielestäni kuitenkin tuommoisia vastaavia tilanteita on ollut useampikin joissa ei sitten ole ollut ainakaan kaikkia järkisyitä tuohon siellä olemiseen. Kyllä tietenkin sitten Paa sin seissä on ihan luonnollista että sinne tulee kaikki kun niin iso paikka ja niin edelleen. Ja osa porukasta tuli sinne ihan juuri noin jahdatakseen, mutta kyllä vahingossakin.

Mutta olen nyt vähän semmoisen lievän masennuksen vallassa kun olen nyt katsonut nuo AtLAt kaksi kirjaa, no mutta olen kyltymätön ja haluaisin tietenkin lisää, sen viimeisen osan. No mutta nyt on käynyt niinkin ohraisesti, että kirjastossamme on pannassa se viimeinen osa. Pa*****nen. No mutta ehkä se joskus palautuu pannan vallasta. Sitten se on kyllä varattavissa mutta se maksaa. Tai sitten semmoisen lappusen joita kyllä mielelläni säästelen, etenkin kun juur tulin varanneeksi 6euron arvosta kamaa. Voieeeeei. Se on kyllä synti kun ensimmäistä ja toista osaa olisi kyllä tarjolla muuallakin, mutta sitten viimeinen on vain parissa kirjastossa, onneksi se toinen on sentään ihan lähimmäiseni.

Ah, minulla on kyllä niin kova ikävä Sukon itkua ja kaikkia muitakin hahmoja, olenkin tässä tehnyt ikävää lievittääkseni hienoa avatartaidetta, nimittäintämmöisen ja tämmöisen Niistä voitte nauttia täysin rinnoin. Molemmat ovat erittäin onnistuneita. Ja mikä olisikaan parempi aihe taiteelle kuin AtLA. Tuohon viimeisempään tuli kyllä ihan hieno lisäelementti kun Suko on Mikki Hiiri. Ha-ha. Ja Mai vielä korostaa sitä Mikkitunnelmaa. Mai on kyllä tosi hyvä hahmo, etenkin sitä on kyllä ikävä.
Mutta eipä minulla sinänsä nyt tietenkään mikään hirveä kiire ole. Toivon vain sitä, että se vapautuisi joskus pannasta se kolmososa ettei sitä nyt tarvitsisi varailla. Mutta on minulla tässä muutama Furubakin kai katselematta. Niilläkin pärisee jonkin verran.

Tuosta Avatarmaailman pienuudesta kyllä vielä se juttu tosiaan, että vaikuttaahan se pieneltä kun tuntuu kovin siltä, että ne on käyneet kai suunnilleen kaikkialla siellä paikassa. Kaikissa semmoisissa huomionarvoisissa paikoissa, tietenkin siellä on kaikkea tyhjyyttäkin, mutta RVOn huomio oli kyllä ihan oikeantuntuinen, että se olisi pienen tuntuinen. En tiedä. Se kyllä kun tuossa RVO toi esille antipallomaisuuden, ja siihen vastasinkin, ja vetosin napoihin jne, niin voihan se tietenkin toki olla niin, että tuo on vain yksi manner, että se sitten vain jatkuu tuonne molemmille puolille ja siellä on uljaita uusia maita ja mantuja ja mantereita, mutta kuitenkin minusta nyt tuntuu parhaimmalta että se on pieni planeetta. SWismit kunniaan.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty To Helmi 14, 2013 6:04 am

Wedge kirjoitti:SWismit kunniaan.

Juurikin niin.

Tässä kun nyt oli vähän puhetta tuosta Avatarystäviemme värikkyydestä, niin tässä nyt aloin katsomaan Tulen kirjaa, ja en oikein tiedä, mistä minulle kumpusi semmoinen tuntemus, mutta jotenkin vain kuvittelin varsinkin Kataran olevan vähän vaaleampi, kuin sarjan alussa. En päässyt tästä pinttymästä eroon, ja yritin vähän sitten tässä katsella nyt kuvapareja alkuajan Katarasta ja Tulen kirjan Katarasta, muttei niissä nyt ehkä oikein ollutkaan eroa, paitsi sitten joissain kuvissa kuvittelin näkeväni vähäsen eroa, mutta ne sitten olivat varmaan vain valaistustapauksia.

Tuo tuossa johdatteluna varsinaiseen asiaan, elikkä tyhmän teatteriversion dissaamiseen. Olen kyllä jo tehnyt päätökseni, että joskus on minun se nähtävä, vaikka se onkin kyllä varmaan ihan tuubasta. Sekin nimittäin tuossa elokuvassa jo rasittaa vallan vietävästi, että kaikki ne hahmot ovat semmoisia rumia amerikkalaisia kapitalistikakaroita, siis valkoihoisia. Huoh huoh, olen kyllä aina tiennyt, että amerikkalaiset ovat aistiharhaista kansaa, mutta heidän typeryytensä jaksaa kyllä kerta toisensa jälkeen yllättää minut. Ei varmaan saisi yleistää, mutta yleistetään nyt kuitenkin vähän. Eikö tummaihoiselle hahmolle muka oikeasti löydy oikean väristä näyttelijää?

Ah, minun on aiiivan pakko laittaa linkki tämmöiseen hienoon kuvaan. Tuo on sitten jonkun neron kuva. Taitaa olla aika yleistä fanien keskuudessa dissata tuota teatteriversiota? Hyvä hyvä, olen aina tiennyt, että Avatarfanit ovat viisaita. Nopeastihan tämän kiteyttäisi, niin kuin Sokka sanoi yhdessä toisessa kuvassa "Minä ei valkoinen". Tosiaan, joltain jäänyt mokoma huomaamatta.

Se elokuvaintekijöiden pikkuvirheiden, joista toisaalta ei koskaan voi valittaa liikaa, ruotimisesta. Kollasin tässä tosiaan muutaman jakson Tulen kirjaa, ja ratkaisun hetket taitavat olla käsillä. Tuohon alkuun nyt ei mahtunut ihan mitään räkähtävän hyviä yksittäisjaksoja, mutta kyllä hauskoja juttuja sitäkin enemmän. Ainakaan vielä ei olla menty liian ryppyotsaiseksi, niin kuin loppua kohden yleensä tapaa vähän liian helposti käydä. Sokkkkkan repliikit ovat aina yhtä hyviä, ja kaikkia hahmoja on esiintynyt jonkin verran, vaikka tapahtumat nyt ovatkin keskittyneet aika paljon noihin sankareihin ilman mitään hyviä erikoisseikkailuja.

No mutta kuitenkin Tulen kirjan alun parhaat tapahtumat on hyvä tulla mainituksi, näitähän nyt ei tietenkään kannata lukea, jos ei halua pilailla itseään Tulen kirjasta, muttei täällä nyt vissiinkään mitään kauhean ylivilkasta Avatarfanikuntaa ole tätä edes lukemassa.

No kuitenkin heti ensimmäisessä luvussa paljastuu Tsukon ja Main salainen lempi. Ahhahhaa, 2 suosikkipahistani shippailee keskenään, upeaa. En nyt muista, että oliko tämmöisestä ollut viitteitä aikaisemmin, minulle ainakin tuli ihan yllätyksenä, ja sitä voisi pitää vähän banaalinakin, kun yht'äkkiä Suko ja Mai vaan on jotkut sydänystävykset. Toisaalta rakastuivat he kuinka typerästi hyvänsä, en millään voi olla vihainen, koska he ovat niin täydellinen pari. Piknikkohtaus oli ehkä paras koskaan. "Olet niin kaunis, kun vihaat maailmaa" Näin nerokkaita shippailuja harvemmin näkee oikeasti itse sarjoissa. Nyt voisi sitten loppuun tulla vielä oikein äx extra annos Maita. Enpä ihmettelisi, vaikka hän vielä pettäisi lemmestä sokean Tsukonsa tai jotain yhtä kavalaa. Ei sekään olisi ollenkaan hullumpaa, saisipa ainakin kuulla Tsukon itkua.

No sitten toinen loistojuttu, mistä ei voi kyllä kuin ylistää loistavia käsikirjoittajia, nimittäin Irohin uusi elämä bodarina. Loistavaa tarinankerrontaa, kun tapahtumien välissä vain kuvataan pari sekuntia kun Iroh bodaa vankilassaan. Nostaisi nyt vielä vähän voimaa, se me haluttaisiin nähdä. Ehkä tuollakin ruumiinkulttuurin ankaralla harjoittamisella on syynsä tulevaisuudessa, mutta vaikkei olisikaan niin on se kyllä erittäin hyvää viihdettä. Ehdoton huipennus koko Tulen kirjan alkupuolelle on tietysti kohta, jossa Iroh riisuutuu ja paljastaa harjoitetut muskelinsa, ja jatkaa sitten kylmän viileästi harjoittelua. En olisi ikinä uskonut olevani niin innoissani paidattomasta Irohista, mutta ah, hän muistutti niin kovasti erästä bodarikampraattiani, mikä nautinnollinen näky. Olen kyllä aina ihaillut Irohia, mutta nyt arvostukseni häntä kohtaan on yhä vain nousevaista.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Avatar: the Last Airbender

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa