PC- ja konsolipelit

Siirry alas

PC- ja konsolipelit

Viesti  neqqu lähetetty Ma Heinä 30, 2012 5:46 am

Teinpä tänne sitten tämmöisen, kun ei näyttänyt olevan. Ajattelin että täällähän voisi keskustella peleistä yleensä, mitä olet pelannut, millä ja millainen se peli oli. Voisi myös suositella erilaisia pelejä.

Itse olen pelannut kaikki Monkey Island saagan pelit läpi tietokoneellani, paitsi 4 osan koska en pidä siitä. Muuten koko sarja on loistava, omistan jokaisen pelin ja pelaan niitä silloin tällöin uudestaan. Pelissä ratkotaan erilaisia palapelejä merirosvo huumorilla höystettynä. Sopii kyllä ei-niin merirosvojen ystävillekkin. Ongelmat ratkotaan ohjaamalla päähenkilöä, Guybrushia, jolla on loputtomat taskut. Taskuihin voi poimia tavaroita ja yhdistellä niitä, käyttää taskun ulkopuolella oleviin asioihin. Peliä on 5 osaa, joista vanhin on alunperin julkaistu vuonna 1990, uusin 2009. Kannattaa pelata jos tykkää huumorista ja pähkäilystä! Guybrushia vastassa on ilkeä eläväkuollut demoni LeChuck, joka yrittää kaapata Guybrushin ihastuksen, Elainen rakkauden itselleen. Peliin on lähes pakollista osata englantia.

Sitten olen pelannut Simssejä, omistan The Sims 1 keräilykokoelman ja lähes kaikki lisäosat 2 peliin, olen tosin myymässä niitä pois kun en enää pelaile. Nykyään pelaan The Sims 3:sta, johon minulla on vasta 2 lisäosaa. Tämä tietokone peleistä.

Meillä kotona on PS 2 ja 3 sekä wii. Sitten minulla on vielä Nintendo DS lite, jolla pelailen pääosin pokemonia. Pleikkareilla pelaan Assassin Creed:iä, Crash Bandicoot pelejä, Ratchet & Clank pelejä sekä toisinaan Little Big planettia. Crash Bandicoot pelit ovat kyllä hyviä, etenkin vanhimmat. En pidä uusimmista suomenkielisistä, ne ovat tönkköjä Razz Ja sitten tietysti pelaan Sly-pelejä, niihin ei oikeastaan kyllästy koskaan ja varmasti ostan 4 osankin kun se nyt ensin ilmestyisi Very Happy
avatar
neqqu
Soturi
Soturi

Nainen Viestien lukumäärä : 158
Join date : 11.09.2011
Ikä : 20
Paikkakunta : Pirkanmaa

Näytä käyttäjän tiedot http://morningdewinthefog.blogspot.fi/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: PC- ja konsolipelit

Viesti  Wedge lähetetty Ma Heinä 30, 2012 10:05 am

Minä en omista mitään pelikonsoleja, pelaan PCllä. Persoonallinen tietokone on kyllä hyvä. Kuten olen HPkeskustelussa maininnut niin pelaan HP1 ja 2 pelejä. Niistä enemmän on kerrottu siellä HPtovassa, joten en käy tässä niistä tarinoimaan.

Mutta muita hyviä pelejä on esimerkiksi Age of empires 2. Se on semmoinen sotastrategiapeli, mutta se ei ole kuitenkaan, vaikka sotapeli onkin, niin mikään traumaattinen, ja siin' lukee että OK 3+. En kylläkään millekään 4-vuotiaalle kuitenkaan sitä siltikään antaisi pelattavaksi, toisten tappaminen nyt kuitenkin on arvelluttavaa. Tuota AOE2ta on kiva kun sitä pystyy myös pelaamaan på nätet. Nimittäin Voobly nimisellä ohjelmalla.

Sitten aivan mahtava peli on kyllä joku kai ent. Leonia pankin nyk. Sampo pankin, ilmeisesti kultapossukerholaisille lahjoittama peli. Mottona oli "on hienoa olla Kultapossukerhon jäsen". Jotkut perheestämme on ilmeisesti kuulunut kultapossukerhoon, kun meillä tuo peli onkin. Se on vähäsen kyllä semmoinen opi hauskasti peli. Mutta opi hauskasti pelit voivat olla tosi hyviäkin. Eikä siinä oikein tajuakaan oppivansa. Itsekin vasta tajusin että tuossahan oppii vaikka mitä osakkeista ja muusta hauskasta, onhan sentään pankin peli. Meillä on kyllä vielä vähän paranneltu versio tuosta pelistä kun olemme muokanneet niitä ääniä hauskemmiksi.

Mutta ihan ilmaiset, ihan laillisesti ilmaiset pelit eli freeware pelit ovat kyllä mahtiksia. Niistä löytää ihan tosi hyviä pelejä. Ne ovat laadukkaitakin usein. Esimerkiksi vaikka Javelin 2000. Tosi yksinkertainen keihäänheittopeli, mutta tosi hyvä. Näitä nyt on sairaasti. Koiratappelu 2 taistelumme, Wings, Bumpy's arcade fantasy. No voisin luetella paljon. Ehkä joskus jos jaksan niin voin tehdä selkoa noista ja muistakin hyvistä peleistä. Huomasin että suuri osa noista on myös suomalaisia. Kaikki paitsi Bumpy.

Ja sitten DOS-pelit. Ja muutenkin vanhat pelit. Ennen peleissä vaadittiin taitoa! Tuo on erään toverini ajate. Mutta siitä oli lehtijuttukin vähä aika sitten voin siteerata sen tänne joskus kun minulla on aikaa. Mutta DOS-pelejä. Commander keen 1-7. 7 ei ole niin hyvä kuin muut mutta kelvannee. SAM 1-3. Micro machines 2, äh näitäkin voisin luetella mutta en nyt muista. Näihin tarvitsee kyllä Dosboxin, tai vaihtoehtoisesti D-fendin, jos on helppouden perään. Paitsi tietenkin jos omistaa Windows 95, tai 98in.

No nyt vähän listailin näitä pelejä joskus kun minulla on taas multiluppoaikaa niin voin satuilla niistä paljonkin enemmän, ja muistakin peleistä jotka nyt unohdin. Toisinaan pelaan paljon tietokonepelejä joskus en paljon ollenkaan. Tämä kulkee kausissa. Lähinnä aina innostun johonkin peliin ja pelaan sitä paljon. Nyt tällä hetkellä en pelaa kauheammin.

Aaaargh sinäkin Rufukseni. Sinäkin 14-vuotias pelaat Assassin's creediä. K-18. Err. Itse en pidä mistään K-7 ylemmistä peleistä yleensä. Nyt kun muistelen niin Peter Pan K-7 on varmaan rajuin jota olen pelannut. Ja tuommoiset tappopelit ovat kaukana sydämestäni. KA-chatissakin on eräs joka sai kamalia vieroitusoireita kun ei saanut pelata Assassin's creedin kakkososaa. Voi maailmaa pahennusten joukossa sillä pahennukset kuitenkin tulevat.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: PC- ja konsolipelit

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Ma Heinä 30, 2012 10:56 am

Huomaan omaavani paljon samoja aatteita Weedgin kanssa. Freeware pelithän ne ovat melkeinpä niitä parhaita. Varsinkin semmoiset strategiointi/managerointi pelit. Esim Areena 5 on suuri suosikkini aina ja ikuisesti. Pitäisi joskus tutustua niihin aikaisempiinkin osiin. Yleensähän on niin, että uudet osat ovat vain huonompia ja huonompia, tosin joskus niin, että muutama uusi osa on hyvä, kun tulee joitain hyviä uusia juttuja, ja sitten jossain vaiheesssa kamelin selkä katkeaa, ja uudet osat vain huononevat ja huononevat. Näin mm HPeissä. Areena 5 on kuitenkin ihan huippuluokkaa, enkä mitään ottaisi pois, joten varmaan niissä aikaisemmissa osissa ei mitään sen kummempaa ole.

Toinen freewarepelien keisari, jonka parissa olen hyvän aikaa viettänyt on, sekin suomalainen, Pekka kana 2. Tästä pelistä 2 on huomattavasti parempi kuin 1, mutta 3 joka on kuulemma tulossa lähinnä pelottaa. PK2 on kuitenkin mitä täydellisin tasohyppelypeli. Tasohyppelypeleistä on helppo tehdä huono, ja aika usein ne käyvät kyllästyttämään. PKissä ei kuitenkaan sitä ongelmaa löydy. Ihan mahtis peli monipuolisuudellaan ja hyvillä hahmoillaan, grafiikoillaan, musiikeillaan yms yms. Sitten aina jos kyllästyy pelaamaan, niin voi tehdä omia kenttiä ja jakaa niitä ihmisten iloksi.

Vielä persoonallisen tietokoneen maailmasta täytyy mainita huippu-uskomattomat Mega gamet. Ne olivat joskus muinoin ykkösbonuskauppojen ilmaisjakelupelejä. MGejä on 1 ja 2. 1ssä käydään kaupassa, ja tehdään ruoka/lippuostoksia. Siinä on 4 erilaista pelimoodia, ja niissä on sitten aina vähän eri kujeet. Todella viihdyttävä koko perheen peli. Sitten MG2ssa taasen kuljetaan autoilla, ja perimmäisenä ideana siinä vissiin on kuljettaa tuotteita tiettyihin pisteisiin, kaupan kuljetuspalvelu tai jotain. Siinäkin on muutamia erilaisia pelimoodeja, jopa vähän väkivaltaisempi, vaan ei yhtään väkinäisempi pommikisa. Suosittel'n näitä pelejä kaikille, vaikka ne vähän harvassa nykyään ovatkin.

Muista pelikonsoleista olen tutustunut vain PSeihin. PS1 on näistä paras, ja 2 vielä menettelee. 3een en tahtoisi edes vilkaista, saati tökkiä pitkälläkään tikulla, tehot menisi heti. PS1lle on monia mahtis pelejä. Esim Disney's action game featuring Hercules. Se on oiva tasokuviotasohyppelypeli suosikkisankarimme seurassa. Sen vaan pelaa aika nopeasti läpi, mutta kyllä sen jaksaa aina läpäistä uudelleen. Siinä on aika paljon kerättäviä bonuksia, ja aina on kiva ylittää itsensä. Hörtsyleii. Toinen PS1n omistamani huippupeli on Spyro 2. Siinä ei ainakaan ole vaaraa, etteikö aikaa kuluisi liian vähän. Tosi mahtis peli, jonka parissa tosiaan voi viettää monta viihdyttävää tuntia. Spyro näyttää vähän samalta kuin Dragons MMO, näin lisäinformaationa, jos DMMO on täkäläisille tutumpi.

PS2lle olen pelaillut vähän satunnaisia pelejä. Huomasin tuossa juuri, että meillä on joku Koiran elämää, jota olen kai joskus 1000 vuotta sitten pelannut kera vanjan toverini, ja vähän kummailin, että mitäs moinen peli meillä tekee. Muistaakseni se oli aika hyvä. Sitten tietysti Harry Potterit 1 ja 2 ovat toki mahtiita myös PSeille 1 ja 2. Tosin en tiedä onko HP1tä PS2lle, mutta ei sen väliä.

Heitän vielä lusikkani tuohon väkivaltapelikeskustelusoppaan. Minä vihaan väkivaltapelejä. Ainoa hyvä väkivaltapeli on, sekin suomalainen, Assault trooper, joka kaikessa alkeellisuudessaan viehättää. Väkivalta perustuu siinä oikeastaan punaisiin läiskiin, kuten Duck vs duckissa, joka sekin muuten suomalainen. Onkin aika hämmästyttävää huomata, että vaikka suomalaiset melkein kaikessa muussa ovat aika surkeita, niin kyllä täällä pelejä osataan tehdä. Tosin vihaan Vihaiset linnutia, en voi yksinkertaisesti sietää sitä missään muodoissa. Ne pitäisi hävittää. Pilaavat Suomen maineen kaikessa. Ja pöh.
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: PC- ja konsolipelit

Viesti  neqqu lähetetty Ma Heinä 30, 2012 1:00 pm

Noh oikeastaan en itsekkään tykkää räisintä peleistä ja olen "pelannut" Assasin Creedia ehkä 2 kertaa, vaikka sen omistankin Razz Joskus pelasin kaverillani Fear ykköstä enkä enään koskaan pelaa... Se oli semmoinen peli että ihan kylmät väreet menee, niin pelottava ja toivoton, loistavasti tehty mutta siinä kannattaa ottaa ikäraja oikeasti tosissaan, en erehdy sen suhteen enään ennen täys ikää hyrrr.
Tuo Koiran elämää peli on kyllä ihan hirveä, kun nykyään rupeaa pelaamaan, mutta silloin joskus, ai että se loppukin oli pelottava Very Happy Spyron ensimmäiset osat ovat kyllä mahtipelejä, en omista yhtäkään, muuta kun jonkun uudemman joka on ihan tylsä noihin verrattuna. Joskus meillä oli Spyro 3, rakastin sitä mutta sitten levy naarmuttui ja pöh. Vanhat pelit ovat kyllä hyviä. Pelaan aina veljieni kanssa Worms 2:ta tietokoneella. Se on vaan niin nerokas, en kyllä tajua miksi. Ja vihaiset linnut voisi heittää jo sinne jonnekkin kauas, aluksi nekin olivat ihan kivoja, mutta ku nnyt tuputetaan ihan liikaa kun suomi on kerrankin keksinyt jotain "myyvää".
avatar
neqqu
Soturi
Soturi

Nainen Viestien lukumäärä : 158
Join date : 11.09.2011
Ikä : 20
Paikkakunta : Pirkanmaa

Näytä käyttäjän tiedot http://morningdewinthefog.blogspot.fi/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: PC- ja konsolipelit

Viesti  Wedge lähetetty To Syys 27, 2012 7:28 am

Nyt keskityn tässä viestissä yhteen peliin. Minulla olisi kyllä muitakin pelejä mainostettavana joita unohdin edellisistä viesteistäni ja muuta samanlaista, mutta tässä eilen vai toissapäivänä törmäsin mahtavaan peliin. Nimittäin GNG platformeriin. Se on mahtava Hopsupeli, joka on tosin aika lyhyt, mutta laatu korvaa määrän. Kotisivuillaankin sanotaan, että se on jokseenkin buginen betaversio, mutta me vähät välitämme siitä. Se on vain hyvä jos siitä on joskus tulossa pitempi eli muuten vaan hienompi versio. En kyllä tiedä milloin tuo on tehty, että onko siitä 234 vuotta, että onko toivo menetetty. Mutta ihan sama vaikka toivo olisikin menetetty, sillä nykyiselläänkin se on mahtava kokemusTäältä sen voi ladata. Jag rekommenderar.

Siinä on ainakin jos ei muuta niin mahtavaa korvanruokaa, kun heti alussa tulee se semmoinen Hopsu-alkumusiikki (minulla on se soittoäänenäni) joka on korvia hivelevää kuultavaa. Sitten pelin aikana on vähän hiljaisempaa, mutta mahtavaa kun se Hopsu haukkuu. Kun pitää vain välilyöntiä pohjassa niin se käy mölisemään hillittömästi, ja riemu on taattu. Muutenkin pakittelevat karhut, ja tavattavat vanhat ystävät ovat silmiä hiveleviä, ja muutenkin kaikin tavoin hiveleviä juttuja. Oikeastaan koko peli on hivelevä.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: PC- ja konsolipelit

Viesti  Taivaskaste lähetetty To Heinä 25, 2013 1:09 pm

Olen lapsi, joka ei koskaan tule kasvamaan aikuiseksi: Pelaan Sims:siä ja jotain Mario-tyylisiä pelejä. Olen täysin peleistä-tietämätön ja tunnen oloni hyvin orvoksi, kun Tassupolulla on se pikkuchatti, jossa ennen - sekä vieläkin keskustelen, kun siellä on kakai tyyppiä, jotka tietävät peleistä paljon (ainakin minun mittakaavassa). Oikeastaan vähensin siellä käymistä, koska siellä ihmiset lukevat, vaikka varoittaa spoilaamisesta ja sitten ne valittavat. Anteeksi, meni nyt ihan väärille raiteille tämä keskustelu, mutta ei voi mitään. XD
Pointtini oli, etten ymmärrä - varsinkaan sotapeleistä mitään. Razz 
avatar
Taivaskaste
Pentu
Pentu

Nainen Viestien lukumäärä : 43
Join date : 25.07.2013
Paikkakunta : Tähtiklaanin metsästysmaat

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: PC- ja konsolipelit

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa