1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Siirry alas

1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Vieraili lähetetty To Loka 21, 2010 5:41 am

Warriors Cats-kirjoilla on maailmalla miljoonia lukijoita.
Sarja on käännetty useille kielille, ja nyt se ilmestyy myös suomeksi.
Villiin luontoon on sarjan ensimmäinen osa.


»Jos päätät osallistua koulutukseemme, meidän on vietävä sinut klaanin luo.
Sinun on elettävä kanssamme ja kunnioitettava tapojamme.
Muussa tapauksessa sinun on palattava Kaksijalkalaan, etkä saa koskaan tulla klaaniin takaisin.
Et voi elää tassu kummassakin maailmassa.»

Sukupolvien ajan neljä villikissojen klaania - Myrskyklaani, Jokiklaani, Tuuliklaani ja Varjoklaani - on jakanut metsän soturiesi-isiensä säätämien lakien mukaan.
Muiden klaanien reviirejä uhkaava Varjoklaani kuitenkin voimistuu päivä päivältä,
ja Myrskyklaanin kissat ovat vakavassa vaarassa.
Uljaita sotureita kuolee, ja jotkut varsin salaperäisellä tavalla.
Keskellä näitä tapahtumia ilmestyy tavallinen kotikissa nimeltä Ruska -
joka saattaa osoittautua Myrskyklaanin kaikkein urheimmaksi soturiksi.

Englannikielisestä versiosta:

  "But kittypets can't be warriors!" Graypaw blurted out. "they don't have warrior blood!"
  "Warrior blood," Bluestar echoed with a sigh. "Too much of it has spilled lately."
  She fell silent and Lionheart meowed, "Bluestar is only offering you training, young kit. There is no quarantee you would become a full warrior. After all, you are used to a comfortable life."
  Rusty was stung by Lionheart's words. "Why offer me the chance, then?"
  It was Bluestar who answered. "The fact is, ThunderClan needs more warriors."
  "Understand that Bluestar does not make this offer lightly," warned Lionheart. "If you wish to train with us, we will have to take you into our Clan. You must either live with us and respect our ways, or return to your Twolegplace and never come back. You cannot live with a paw in each world."

Teksti kirjasta, koneelle kirjoittanut Shirotamashii. Englanninkielisen osuuden lisännyt Ameliette.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Georgy Porgy lähetetty To Huhti 26, 2012 10:58 am

Villiin luontoon on totisesti itselleni merkityksellinen teos! Jotain taianomaista tässä ihan pakosti on. Kun aloin lukemaan tätä, olin jo varsin laatutietoinen lukemani kirjallisuuden suhteen. Tämä alkuhan on todella kliseisintä ikinä! Sama teema on löydettävissä melkein mistä hyvänsä. Kuitenkin se sai minut lukemaan koko sarjan, ja ihastumaan. Ilman alkuperäiskieltäkin tästä kerronnasta välittyy jotain, joka tempaa mukaansa alitajuisesti. Riipivääkö..? Tai sitten vain hyvän kirjallisuuden merkki.
avatar
Georgy Porgy
Pentu
Pentu

Mies Viestien lukumäärä : 40
Join date : 05.04.2012
Paikkakunta : Maa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Wedge lähetetty Pe Huhti 27, 2012 10:35 am

Tämä on kyllä. Se on se Villiin luontoon kyllä ihmeellinen kirja, aloittaa kaikkien näitten monien kymmenien (ainakin toivottavasti hyvien) kirjojen sarjan. Itselleni se oli vähän sellainen vitsi että luenpa nyt tässä vaikka Soturikissoja heheheheee.
Minut pelasti ennakkoluulottomuuteni. Paitsi että olen kyllä ehkä vähän ennakkoluuloinen, mutta vaikka joku vaikuttaisikin huonolta niin saatan kuitenkin lukea sen. Mutta sitten ne olivatkin oikeasti ihan sika hyviä.
Onhan nämä kyllä sellaista aika perinteistä jos nyt sanotaan että eläinfantasiaa, mutta ei kuitenkaan samanlaista mitä olen ennen lukenut. Soturikissat voisi periaatteessa olla sinäänsä totta kun se on kuitenkin aika "normaalia" kissan elämää.
Ei ole mitään niin todellisuudesta poikkeavaa kuin hiiret asuvat luostarissa saukkojen kanssa ja tappelevat jousilla ja miekoilla ja ilmeisesti kävelevätkin kahdella jalalla.
Kissat myös syövät kuin villikissat saalistaen tuoresaalista, eikä syö skonsseja ja juo jotain mehua.
Oikeastaan ainoa "väärä" asia on puhuminen ja ehkä kissat ovat vähän vähä-älyisempiä oikeasti mutta ei kuitenkaan niin kauheasti.
Kissoja ei olla käyty inhimillistämään liikoja, ja se on hyvä.
Muutenkin kirjat on kirjoitettu hyvin. Ne ovat niin mukaansatempaavia ettei löydy mitään rajaa. Soturikissat tarttuvat käteen eivätkä millään haluaisi lähteä pois.
Olen muuten huomannut tässä viimeaikoina että luen erilaisia kirjoja eri tavalla.
Soturikissat ovat semmoisia että niitä tekisi mieli lukea kirja kerralla loppuun, mutta siinä tulee sellainen olo että jos nyt luen tämän kirjan niin huomenna joudun aloittamaan tuon ja sitten on enää noin vähän jäljellä. Sitten siinä käy ikään kuin säästelemään kirjaa ja pakottaa itsensä lopettamaan lukemisen. Täten riittää pitkäksi aikaa luettavaa.
Soturikissojen jälkeen kun sitten luin Kurt Vonnegutin Sähköpianon, niin se oli niin hyvä että luin sen vissiin kahdella sessiolla yömyöhiin.
Sen jälkeen kun luin Philip K. Dickin VALIS:in niin se oli semmoinen raskas että sitä ei jaksanut illalla lukea kuin ehkä yhden luvun (jotka oli kyllä aika pitkiä).
Noita en kyllä parhausjärjestykseen osaa laittaa millään. Kaikki olivat omalla hyvällä tavallaan hyviä.
Ei ole kyllä monta kirjasarjaa että niitä kävisi tilailemaan englanniksi mutta nämä soturikissat pystyvät näemmä kaikkeen.(Tulis vaan vihdoin se The New Prophecy)
Kaiken tämän sai aikaan Villiin luontoonin saama hyvä alkuvaikutelma lapsellisesta ulkomuodosta huolimatta kiitoskiitos kaikille.
Tuli nyt ehkä vähän ulosotsikkoa mutta kestän seuraamukset, ja kyllä oikeassakin keskustelussa joku tulee siihen sanomaan jotain asiaan kuulumatonta. Loppu.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Georgy Porgy lähetetty Pe Huhti 27, 2012 12:09 pm

Wedge kirjoitti:
Oikeastaan ainoa "väärä" asia on puhuminen ja ehkä kissat ovat vähän vähä-älyisempiä oikeasti mutta ei kuitenkaan niin kauheasti.

-------------------------------------------------------------------------------------

Kurt Vonnegutin Sähköpiano

Mainio teos!

No joo.... Mitä tulee tuohon kissojen puhumiseen, niin eiväthän ne varsinaisesti edes puhu. Kaksijalkojen puhehan on niille kirjoissa vain "ulinaa" tai jotain sinne päin. Tässähän päästäänkin tähän maagiseen kysymykseen "Voiko kissat puhua toisilleen? Tai kärpäset?" Mistäpä me kaksijalat voisimme tietää! Haistatan hiirenpapanat kaikille, jotka eivät usko, että kissat voivat keskenään kommunikoida kuten soturikissoissa. Ainakin niin kauan, kunnes tämä skeptikko tulee minulle kertomaan asian kissojen kielellä.

avatar
Georgy Porgy
Pentu
Pentu

Mies Viestien lukumäärä : 40
Join date : 05.04.2012
Paikkakunta : Maa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Wedge lähetetty Pe Huhti 27, 2012 11:36 pm

Totta olen samaa mieltä kanssasi. Tuo oli kyllä ihan oikea kommentti tuo että kisssat voi osata puhua vedän pahat puheeni takaisin.
Eilen jäi vähän juttu kesken, niin että ehkä SK:ssä on muutettu enemmänkin sitä koko yhteisöä inhimillisemmäksi eikä niinkään yksilöjä. Yhteisöjä ei yksilöä.
Koska kuten sanottu nehän ovat ihan kissamaisia, eikä niillä ole juuri mitään inhimillisiä piirteitä. Mutta sitten nuo klaanit ovat vähän tuommoisia kommariyhteiskuntia että klaani ruokitaan ensin eikä sielllä ole yrityksiä. Ja niillä on soturilaki jota he noudattavat tarkkaan.
Sitten on myös tämä niitten uskonto. Heti jos joku sanoo että tähtiklaania ei ole olemassa niin se on ehkä sitten vähän outo juttu.
Enkä kyllä tiedä elävätkö villikissat edes tuollaisissa klaaneissa mutta minusta vähän tuntuu että ne elävät kuin erakot tai kulkukissat niissä kirjoissa.
Mutta vielä kerran että vau mitä kirjoja.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty La Huhti 28, 2012 9:04 am

Minäkin olen vähän tämmöinen, että lukaisin Villiin luontoon sillä tavalla 98% huumorilla. Olin tosin päättänyt jo lukea koko sarjan kun joku Koululaisessa oli sitä suositellut. Hyvä kirja, kuten kaikille varmaan jo selvää.

Täytyypä vain sanoa tuohon Wedgen kommenttiin kissojen älykkyydestä, että eivät ne minusta mitään kauhean älykkäitä aina ole. Olen varma, että kirjailija on tarkoituksella tehnyt kissoista kissamaisen hölmöjä. Esim Tulitähti ei koskaan tajua tähtiklaanin tosi yksinkertaisia ennustuksia jne. Myöskin jotkut ihan yksinkertaisen ongelmat ovat joskus ylitsepääsemättömien vaikeita ratkaista soturikissoille. Varmaan juuri siksi, koska ne ovat kissanaivoisia kissoja eivätkä ihmisenaivoisia ihmisiä. Kissayhteiskunnat ovat kyllä ihan selvää fantasiaa. Semmoisia ei minun mielestäni ole, mutta ehkä on kuitenkin jossain tutkimattomassa viidakossa. Mistäs sitä voisi tietää?
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Wedge lähetetty To Kesä 21, 2012 8:17 am

[quote="Georgy Porgy"]
Wedge kirjoitti:
Mitä tulee tuohon kissojen puhumiseen, niin eiväthän ne varsinaisesti edes puhu. Kaksijalkojen puhehan on niille kirjoissa vain "ulinaa" tai jotain sinne päin.

Tähän liittyen profeeseissa olikohan daawnissa, no kuitenkin oli mielestäni tosi hölmö kohta. Yritän nyt kertoa sen pilailematta. Että profeesin lukemattomatkin voivat tämän hyvällä omallatunnolla lukea.

Niin siinä oli kaksi kissaa. Toinen jokiklaanilainen J toinen joku muuklaanilainen M. He näkivät veneen. Sitten se M kysyi Jltä että mikä ihme tuo on. J vastasi että se on semmoinen juttu johon kaksijalat menevät veden päällä. Sitten tuli se tyhmä kohta. J sanoi: "kaksijalat kutsuvat sitä "veneeksi"."

And boeh. Miten siitä "ulinasta" voi kissa kuulla että se on vene. Tuskin se kissa sitten sanoi sille että 2jalat kutsuvat sitä veneeksi 2jalkakielellä. Ei vaan kissakielellä. Muutenkin jos J on vakoillut 2jalkoja kun he menevät veneilemään, niin kun 2jalat puhuvat niin ne sanovat varmaankin jotain muutakin kuin "vene vene vene." Jos menen veneilemään niin en mitenkään pakosti sano kertaakaan tai ainakaan montaa kertaa: "vene." Sitten kun 2jalat muutenkin puhuvat paljon muuta niin sieltä sitten kalastelemaan "vene":ttä. Suomen kielessä se olisi vielä hullumpaa koska tulee juuri tuommoisia veneeseen yms.

Jotenkin tuo kohta pisti silmään ja kävi ärsyttämäänkin. Mutta pieni virhehän se vain on eivätkä kaikki edes suostu varmaan sitä virheeksi sanomaankaan. Minä suostun mielestäni se on ihan selkeä virhe.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Runningvegetableoil lähetetty Su Kesä 24, 2012 10:32 am

En nyt suhtautuisi noin kriittisesti tuohon virheeseesi, vaikka se nyt selvästi onkin vähän tehoton kohta. Kissathan kuitenkin puhuvat kissakieltä, joka on vain 2jalkakielistetty kirjoihin, joita luemme. Eli siis "Kaksijalat kutsuvat sitä veneeksi"* Ja nyt kun puhuit suomen kielestä, niin Eriinit ovat kyllä sanoneet, että SKit seikkailevat Englannissa, niin varmaan se SKien 2jalkakieli on engelskaa.

Kyllähän Keskiyökin ymmärtää muiden eläinten kieliä, ennyt muista osasiko 2jalkaa, mutta kyllähän tuo mainitsemasi kissa ainakin voi osata 2jalkaa ihan hyvin. Eikä se nyt välttämättä ole sitä vene sanaa spotannut 2jalkojen veneillessä, vaan vaikka siellä puolisillalla joku 2jalka on sanonut "Jee, mennään veneilemään" tai "Katsopas tätä uljasta venettäni". Nojoo, aika ep'todnäkiähän se tietysti olisi, jos joku kissa ymmärtäisi 2jalkaa. Tai sitten jos osaisi, niin varmaan mainostaisi sitä kaikille, mutta tarjosin vain vaihtoehdon, johon uskoa.

En nyt varsinaisesti ota kantaa asiaan sen kummemin, ei se kohta minua liiemmin hetkauttanut, ehkä vähän kulmani kohosivat, että mitähän kummailua, mutta ihan tuskatta pääsin sen yli.

*Käännetty kissain kielestä
avatar
Runningvegetableoil
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 553
Join date : 13.04.2012
Paikkakunta : Cafe µµ

Näytä käyttäjän tiedot http://www.morokolli.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Wedge lähetetty Su Kesä 24, 2012 11:35 am

Runningvegetableoil kirjoitti: Ja nyt kun puhuit suomen kielestä, niin Eriinit ovat kyllä sanoneet, että SKit seikkailevat Englannissa, niin varmaan se SKien 2jalkakieli on engelskaa.
Luuletko etten käsitä? Sanoin sen vain että kyllä se suomeksi
olisi vielä hullumpaa. Sinä se tässä et käsitä.

Runningvegetableoil kirjoitti:
, mutta kyllähän tuo mainitsemasi kissa ainakin voi osata 2jalkaa ihan hyvin. Nojoo, aika ep'todnäkiähän se tietysti olisi, jos joku kissa ymmärtäisi 2jalkaa. Tai sitten jos osaisi, niin varmaan mainostaisi sitä kaikille, mutta tarjosin vain vaihtoehdon, johon uskoa.
Ei voi. Niin onkin. En usko. Tosiaan kyllä mainostaisi, eikä kellään kissalla ole aikaa eikä muutakaan oppia 2jalkaa.
Runningvegetableoil kirjoitti:
Eikä se nyt välttämättä ole sitä vene sanaa spotannut 2jalkojen veneillessä, vaan vaikka siellä puolisillalla joku 2jalka on sanonut "Jee, mennään veneilemään" tai "Katsopas tätä uljasta venettäni".
Sillä ei taas ole mitään merkitystä että missä kisu on sen kuullut.
Runningvegetableoil kirjoitti:
ei se kohta minua liiemmin hetkauttanut, ehkä vähän kulmani kohosivat, että mitähän kummailua, mutta ihan tuskatta pääsin sen yli.
Minua kyllä kummailutti ihan reilusti, kun se oli niin tyhmä, että miten Hante on sortunut moiseen mutta kaikilla on huonot päivänsä. Minä kipuilen sen kanssa vieläkin.
avatar
Wedge
Klaaninvanhus
Klaaninvanhus

Nainen Viestien lukumäärä : 564
Join date : 10.04.2012
Ikä : 86
Paikkakunta : Coruscant

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 1. Villiin Luontoon/ Into The Wild

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa